T.E.
31/04/2021

El programa serà online i completament gratuït. Es desenvoluparà amb sessions d’una hora a la setmana

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus organitza a través del Casal de les Dones un programa de formació per a dones emprenedores, petites empresàries i autònomes d’entre 25 i 55 anys, amb l’objectiu d’ajudar-les a la seva projecció professional, especialment difícil en l’actual context de pandèmia. El programa s’imparteix a través de Sheleader, una empresa consultora formada per dones, especialitzada en la formació i en la promoció del lideratge de les dones, i enllaça amb les accions previstes al Pla Municipal de Polítiques de Gènere per tal de fomentar l’emprenedoria femenina.

El programa serà online i completament gratuït. Es desenvoluparà amb sessions d’una hora a la setmana entre el 13 d’abril i el 13 de juliol, amb la intenció de capacitar i acompanyat les dones participants. Les sessions van enfocades al seu apoderament i projecció professional. El programa ja té les inscripcions obertes i aquestes es poden realitzar enviant un correu a casaldones@reus.cat, un missatge privat per instagram a @casaldonesreus, via WhatsApp al 671051164 o trucant al 977010672.

Conscient que el feminisme i la lluita per la igualtat és una feina continua, el departament de Polítiques d’Igualtat de Gènere de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals dona continuïtat amb aquesta iniciativa als objectius del programa del 8M, que es va tancar el passat 29 de març. La commemoració del Dia Internacional de les Dones a Reus ha comptat amb una trentena d’actes coordinats per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, alguns dels quals organitzats pel mateix Ajuntament i altres impulsats per diferents institucions, col·lectius i entitats de la ciutat.

D’acord amb els compromisos adquirits en el Pla d’Acció Municipal Reus i el Pla Municipal de Polítiques de Gènere, l’Ajuntament es marca l’objectiu que tant la  programació del 8M com les accions desenvolupades al llarg de l’any contribueixin a reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes; i a fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar cap a aquest model social.

El darrer acte del 8M 2021 a Reus continua obert amb l’exposició del projecte ‘Heroïnes Anònimes’, que es va inaugurar el dilluns 29 a les 19:00h als rentadors del Casal de les Dones. El projecte que busca visibilitzar les dones no només el 8 de març sinó tot l’any, i per això mostra a través de les xarxes socials una dona diferent cada dia amb l’objectiu de mostrar històries que sovint passen desapercebudes.