T.E
01/09/22

L’empresa sud-coreana de components de bateries invertirà 600 MEUR per obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, ha visitat aquest matí els terrenys on es construirà la planta d’ILJIN Materials al municipi.

El conseller Torrent ha destacat que “el projecte d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp serà tractor i transformarà econòmicament el territori” i ha explicat que “s’ha d’aprofitar un projecte com aquest per demostrar que Catalunya pot acollir altres inversions d’aquestes característiques”.

Torrent també ha posat en valor la inversió d’ILJIN Materials ja que “és fonamental per fer front als reptes del país que tenen a veure amb la sostenibilitat, la digitalització i en posar a les persones en el centre de totes les decisions estratègiques”.

Durant la seva intervenció, el responsable d’Empresa i Treball ha recordat que l’objectiu del Govern “és reindustrialitzar Catalunya i que la indústria recuperi pes amb un reequilibri territorial” i ha avançat que pròximament es presentarà el Pacte Nacional per a la Indústria.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi del Baix Camp ha assegurat que “Mont-roig del Camp té possibilitats d’atreure noves inversions relacionades amb les bateries i el vehicle elèctric. De fet, l’arribada d’Iljin és una primera oportunitat i esperem que n’arribin d’altres. Som una bona destinació perquè s’hi instal·li una indústria complementària, tenim sòl disponible i estem molt ben situats, centrats entre l’àrea metropolitana de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.

Prèviament, el conseller Torrent ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Mont-roig del Camp al Mas Miró. A la trobada també hi ha participat la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, la regidora d’Impuls econòmic de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, la directora de Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya i la diputada mont-rogenca Irene Aragonès.

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, va anunciar el passat mes de maig que invertirà 600 milions d’euros i crearà 500 llocs de treball a Catalunya amb la previsió d’obrir a principis del 2025. La planta de Mont-roig del Camp és la  primera fàbrica que l’empresa sud-coreana obre a Europa. Aquesta és la major inversió industrial de tipus ‘greenfield’ (d’una empresa sense establiment previ) que s’ha fet a Catalunya els darrers 20 anys en un projecte que ha estat gestionat per ACCIÓ en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi del Baix Camp.

L’empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure -patentada per la multinacional- que és més fina que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Aquest fet converteix aquesta inversió en estratègica i d’alt valor afegit per a Catalunya, ja que és un component clau per la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia. De fet, es preveu que aquesta inversió tingui un fort efecte multiplicador per als proveïdors locals, tal com ha passat amb la fàbrica que ILJIN Materials va obrir a Malàisia; així com per a la captació de nous projectes d’inversió estrangera vinculats a aquest àmbit.

Visita oficial amb recepció dels regidors/es de la corporació

Abans de la reunió, els regidors i regidores de la corporació han rebut al conseller Torrent a l’Ajuntament de Mont-roig on el conseller d’empresa i treball ha signat el llibre d’honor. La delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès també ha estat present a la salutació.

Al llibre d’honor el conseller Torrent ha deixat palès que “estem assentant les bases del que serà Mont-roig i Catalunya en el futur. El paisatge que llegarem als nostres fills i filles i en aquest context que està ple de complexitats també s’hi detecten moltes oportunitats”.