T.E.
2/05/2022

Les jornades dedicades a la cuina de l’Antiga Roma compten amb la participació d’onze establiments de Tarragona.

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula arriben enguany a la XXV edició i, com és habitual, tindran lloc de forma paral·lela al festival Tarraco Viva. Del 13 al 29 de maig, onze establiments participaran en les jornades de cuina inspirada en la de l’Antiga Roma, que enguany recuperen el banquet previ, el Convivium, suspès els darrers dos anys per la pandèmia i que tindrà lloc aquest mateix divendres 5 de maig.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha presidit la presentació de la nova edició aquest dilluns 2 de maig i n’ha destacat «la fusió entre dues senyes d’identitat de la marca Tarragona: la història i la gastronomia, en un festival gastronòmic de referència ja internacional pel rigor i la originalitat de les propostes que ajuda a posicionar turísticament la ciutat en el segment gastroturístic i cultural».

Per la seva banda, Carlos Segarra, president de l’Associació Tàrraco a Taula, organitzadora de les jornades, n’ha desgranat els detalls. D’entre els establiments participants, nou són restaurants. El restaurant Terrat (última incorporació al grup i recentment distingit amb un Sol Repsol), El Llagut i el Seasons oferiran un complet menú degustació a 35 EUR (50 EUR al Terrat); els restaurants Ares, Balandra i Lola Bistro oferiran un plat de la carta; i finalment els establiments Cortijo, la Xarxa, Twins i Glops oferiran platillos i tapes.

Segarra ha destacat la incorporació de la DO Tarragona a les jornades, que permetrà gaudir d’alguns dels millors vins del territori com són l’Ancestral de Celler Sanroma de Vilarrodona, el Blanc Acàcia de cellers Suñer de Ginestar, l’Ull de Llebre del celler Estol Verd de Rodonya i el Xarel.lo Vermell del celler Adernats de la Vinícola de Nulles. Per la seva banda, la cerveseria artesana Twins ha elaborat per a l’ocasió la cervesa Ipso Facto. Les postres, finalment, aniran a càrrec de la Pastisseria Velvet.

Per la seva banda, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol ha felicitat el festival pels seus 25 anys i ha volgut fer incís en el paper de Tàrraco a Taula en el naixement de Tàrraco Viva, ja que, segons ha explicat, «la gastronomia és un fet cultural d’un abast potentíssim».

Vídeo receptes per celebrar el 25è aniversari

Amb motiu del 25è aniversari de la celebració de les jornades de cuina de l’antiga Roma, Tarragona Turisme lidera el projecte de gravació de quatre vídeo receptes sota el nom Assaborim Tàrraco a Taula!, que el conseller de Turisme ha explicat en la mateixa presentació. Per a les vídeo receptes s’ha comptat amb quatre cuiners de la ciutat, als quals se’ls ha proposat cuinar una recepta senzilla, fàcil i saborosa basada en el recull d’Apici, el receptari De Re Coquinaria.

Seguint amb l’objectiu de divulgar la història de la ciutat, les vídeo receptes inclouen una introducció del catedràtic d’arqueologia clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo, que durant la roda de premsa ha destacat «l’esforç i la imaginació que hi ha darrera de Tàrraco a Taula i de Tàrraco Viva per convertir tant la cuina com la història de l’antiga Roma en una font d’inspiració». En aquestes quatre peces, Ruiz de Arbulo narra els orígens, els usos, la importància i el consum d’alguns dels productes més populars de la gastronomia d’abans i d’ara.

Les vídeo receptes tenen una durada d’entre 8 i 10 minuts i ja estan publicades a Youtube i altres canals de xarxes socials de Tarragona Turisme, mentre que el web de Tarraco Viva també en farà difusió. A més, Tarragona Turisme ha editat un vídeo que recull de les presentacions dels cuiners, ingredients i nom del plat d’uns dos minuts que s’ha passat a la presentació de les jornades i es difondrà també a Youtube.

Escalfant motors amb el Convivum

Per altra banda, ja està tot a punt per al Convivium que té lloc al claustre de Sant Pau del Seminari el dia 5 de maig a les 20.30 h amb la participació dels restaurants El Terrat, Seasons, Balandra, Xarxa i Cortijo, la pastisseria Velvet, els cellers de la DO Tarragona i la cervesa Ipso Facto de cerveseria Twins. Per la seva banda, el Forn de Nulles subministrarà els pans artesans que completaran el festival gastronòmic. El preu del Convivium es de 45 € per persona i es pot reservar al correu carlos@apartamentturistic.com