T.E.
3/05/2022

La Ruta del Vi de la D.O. Tarragona va néixer fa just un any i ha estat presentada en els fòrums turístics nacionals i internacionals.

Aquest dimarts a la seu social de l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) s’ha presentat La Ruta del Vi que agrupa les propostes d’una vintena de cellers de les 4 comarques amparades pel Consell Regulador tarragoní, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp i IEV.

A l’Alt Camp hi ha 10 cellers que ofereixen experiències turístiques relacionades amb el vi i el paisatge de la vinya. El patrimoni és un actiu del paisatge i molts dels cellers hi estan vinculats. La Vinícola de Nulles i el celler de Vilarodona són dues de les Catedrals del vi de César Martinell obertes a la Ruta. El santuari de Montserrat de Montferri és una de les peces de Jujol que serveixen d’icona patrimonial, i al voltant de la qual hi ha un paisatge de vinyes i cellers emblemàtic. A Montferri mateix, a Rodonyà i a Vilarodona.

Seguint el curs del Gaià, Bràfim i Vilabella també ofereixen propostes de maridatge al voltant del vi. I a la falda de la serra de Miramar hi ha propostes emblemàtiques a Cabra i a Masmolets.

També s’han pogut presentar les activitats dels altres cellers que formen part de la DO Tarragona, com és el cas de Mas del Botó a Alforja o els cellers de la Ribera d’Ebre també han pogut explicar les seves propostes enoturístiques sobretot vinculades a l’Ebre.

La jornada ha servit perquè els propis cellers expliquessin el seu enfoc específic i la tipologia d’activitats enoturístiques que es poden realitzar per tots els tipus de públic (foodie, familiar, cultural, esportiva…) i perquè els establiments turístics i agents del territori puguin conèixer detalls de cada oferta i de cada celler.

Després de la presentació hi ha hagut espai per al tast de vins i networking perquè els agents turístics i cellers poguessin establir sinèrgies.

La Ruta del Vi de la D.O. Tarragona va néixer fa just un any i ha estat presentada en els fòrums turístics nacionals i internacionals com un actiu del turisme experiencial del territori.