Helder Moya
3/05/2023

Treballadors del restaurant El Morro

La cuina cubana és una explosió de sabors. Una gastronomia la de l’illa caribenya que presenta influències espanyoles, africanes i asiàtiques. No exempta de dificultat a l’hora de reproduir-la als fogons, Salou té el privilegi d’oferir-la a taula tots els gurmets que ho desitgin. En el número 3 de la Via Roma ha obert -des de fa escasses setmanes- les seves portes el restaurant El Morro. Un projecte familiar que ha escollit per engegar aquesta aventura empresarial a la capital de la Costa Daurada «vam realitzar un estudi de la tipologia de restaurants, i ens vam adonar que d’aquí a Barcelona, no hi havia un restaurant d’essència cubana al cent per cent. El que hem volgut és traslladar ‘un pedazito de Varadero’ a Salou» explica Jorge Luis Díaz, administrador del negoci.

Una de les creacions culinàries més espectaculars que trobareu a El Morro és el «’cerdo asado con mojo’, això sí, s’ha de demanar amb un dia d’antelació per la preparació que té» comenta somrient Maritza Lissabeth, la xef de l’establiment cubà, tot afegint que «l’herència i la meva forma de ser a la cuina és el llegat de la meva mare i de la meva àvia. Una cuina de producte fresc, sense condiments artificials, cuina autodidacta, amb molt d’equilibri entre la gastronomia cubana i mediterrània».

De la cuina oberta a El Morro destaquen, entre molts d’altres plats «’la yuca frita’, ‘las anillas de langosta a la cubana’ o el ‘ajiaco’. El que volem és que el client marxi de casa nostra millor de com ha arribat» exposa un optimista Gerardo Castillo, bàrman del Morro i relacions públiques. El local té capacitat per 120 comensals, entre la terrassa exterior, el menjador interior i l’espai de cocteleria.