T.E.
03/06/2021

Xi Cao, la International Growth Manager de Freshly Cosmetics.

El dia 1 de febrer de 2016 va ser un dia històric a Freshly Cosmetics amb la primera comanda: un Exfoliant Corporal Revitalitzant Detox i un Tònic Facial Purificant Detox. Cinc anys, tres mesos i 12 dies més tard, el 13 de maig de 2021, la companyia va viure la seva enèsima fita: la primera comanda realitzada des de la Xina. Va ser una unitat del Blue Radiance Enzymatic Serum, un dels articles més venuts de Freshly, que es va vendre a la província xinesa de Shanxi.

L’arribada de Freshly Cosmetics a la Xina es fa realitat de la mà de Tmall Global, el marketplace online transfronterer líder a la Xina, que forma part d’Alibaba Group. Es tracta d’un portal de referència per a més de 800 milions de consumidors, on milers de marques de tot el món troben una plataforma per a vendre els seus producte al país gràcies al seu servei cross-border. Fins ara, l’obligació de testejar els productes cosmètics fabricats fora de la Xina per a poder-se vendre al país asiàtic xocava amb els valors i la filosofia de Freshly Cosmetics. Però, amb el model transfronterer de Tmall Global, la regulació del producte es basa en les peticions del mercat local i no és necessari ni el registre de productes a la Xina, ni l’experimentació amb animals.

El mercat xinès ha experimentat en els últims anys un augment de demanda de cosmètica natural i vegana i la tendència del clean beauty cada vegada està més arrelada al país. Freshly Cosmetics dona resposta a totes aquestes demandes gràcies a una cosmética basada en ingredients i tecnologies naturals, la innovació, la sostenibilitat i el respecte pel planeta i per totes les espècies que l’habiten.

La International Growth Manager de Freshly Cosmetics, Xi Cao, nascuda a la ciutat xinesa de Qiqihar i que encapçala el projecte d’internacionalització al país, apunta que “analitzant el mercat xinès ens hem adonat de dues diferències bàsiques respecte al nostre mercat: els efectes de la contaminació ambiental i un tipus de pell diferent a la dels europeus”. “La pol·lució afecta negativament la pell i cada vegada més els consumidors estan començant a buscar productes naturals”. A més, per a Cao, “els consumidors xinesos comencen a tenir més responsabilitat social i els seus valors coincideixen més amb els de la marca”. I “tot i que tenim costums diferents, els xinesos estan encantats amb les marques europees i creiem que podem oferir-los tot el que busquen”, conclou Xi Cao.

Per a Ângela Lin, Head Business Development de Tmall Global a Espanya i Portugal, “als consumidors xinesos els encanten els productes europeus, que gaudeixen d’una reputació d’alta qualitat i innovació”. Per això “és clau oferir els millors i més rellevants articles als més de 800 milions d’usuaris”. “La cosmètica és un de les categories principals de la plataforma i la pandèmia ha generat un repunt de la demanda de productes orgànics, naturals i respectuosos amb el medi ambient i els animals”. Lin «està encantada de donar la benvinguda a Freshly Cosmetics a Tmall Global i de donar suport en el viatge digital» de la companyia catalana a la Xina.