T.E.
03/06/2021

La moció ha estat defensada per la senadora de la demarcació de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví.

La Cambra de Comerç de Reus celebra l’aprovació, a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat, de la moció de Junts on s’insta al Govern espanyol a realitzar, en la major brevetat possible i sense demora, els estudis de demanda i de viabilitat socioeconòmica de l’estació central/ intermodal de Reus, així com el seu encaix funcional dins de la xarxa ferroviària de Tarragona i, en funció dels resultats d’aquests estudis, es promoguin les accions per al projecte definitiu d’aquesta estació”. La moció ha estat defensada per la senadora de la demarcació de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví. Durant el debat s’ha inclòs una transaccional que ha presentat el Partit Socialista. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups -Junts, ERC, PSC, Ciudadanos, PNB i Grup Mixt- i l’única abstenció del Partit Popular.

Pel President de la Cambra, Jordi Just, aquesta és una gran notícia perquè torna a posar de manifest la conveniència de reprendre les obres d’una infraestructura cabdal pel territori. “Si tenim en compte que el projecte ha dormit en l’oblit durant molts anys, queda clar que hem aconseguit tornar a situar-lo a la primera pàgina de l’actualitat amb la complicitat de totes les realitats del territori. Aquesta és una estació cabdal per millor la competitivitat de l’aeroport però, molt especialment, per poder garantir la mobilitat de la nostra gent”.

Just, que ha volgut agrair la defensa de la moció de la senadora Castellví i el suport dels grups que hi han votat a favor, considera que el terreny està abonat per poder aconseguir que en els propers pressupostos generals de l’Estat s’inclogui una partida per poder avançar en aquesta línia. “Cada vegada estem més a prop. I en els propers pressupostos i en la posterior discussió d’esmenes ja es fixarà una aportació econòmica per poder iniciar la construcció en un termini d’un o dos anys. Ho tenim a tocar”.

El President ha posat també en valor la unitat d’acció de les institucions i entitats del territori sobre la importància de l’Estació, i que recentment es va visualitzar en l’acte de benvinguda a la companyia BINTER a l’Aeroport de Reus. Una unitat que -subratlla- és clau per poder aconseguir infraestructures transcendents pel territori com la mateixa Estació.

La Cambra ja s’emplaça, durant les properes setmanes, a reunir-se amb els grups polítics al Congrés i al Senat per anar treballant les seves propostes amb l’objectiu d’incloure-les als pressupostos generals de l’Estat.