T.E.
3/6/2022

Als càmpings de Tarragona s’hi han realitzat un 18% més de pernoctacions que el mateix mes de l’any 2019.

Segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística dins l’informe «Enquestes d’ocupació en allotjaments turístics extrahotelers. Abril 2022», durant el mes d’abril, a Catalunya es van realitzar 1.309.764 pernoctacions en càmpings. D’aquestes, 599.343 es van gaudir a la demarcació de Tarragona -sent la província de l’Estat on se n’han generat més-. Als càmpings de Tarragona l’estada mitjana va ser de 3,88 nits i els viatgers totals van ser 119.648 del mercat nacional i 34.915 internacionals. Durant el mateix mes de l’any 2019 -abans de la pandèmia-, es van dur a terme a la demarcació de Tarragona un total de 505.072 pernoctacions. Així doncs, enguany l’increment ha estat del 18,6%.

Per marques turístiques, durant el mes d’abril a la Costa Daurada es van fer 549.924 pernoctacions, mentre que a les Terres de l’Ebre, 49.419. A més, cinc municipis de la demarcació s’han situat entre els dotze amb més pernoctacions. Aquests són: en segona posició, Mont-roig del Camp amb 114.126; en tercer lloc, Tarragona amb 93.562; en quart, Cambrils amb 60.701; en setè, Roda de Berà amb 41.655 i, finalment, en onzena, Creixell amb 39.049. Mireia Sans, presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre ha assegurat que «sense dubte, iniciem la temporada de la millor manera possible. Durant la pandèmia molta gent va descobrir els nostres establiments i serveis. Ara, tornen a visitar- nos i aquest és el millor premi que pot tenir qualsevol establiment turístic”. Respecte al turisme internacional, Sans ha explicat que «si no hi ha cap inconvenient de darrera hora, sembla que els nostres visitants habituals de Països Baixos, França, Bèlgica, Alemanya… tornaran aquest estiu. Així doncs, si tot es manté igual, enguany els càmpings podrem arribar a xifres prepandèmia».

Visita i reunió dels dirigents d’ACSI

Aquesta   setmana representants de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre  han mantingut una reunió amb els màxims dirigents d’ACSI (Auto Camper Service International),   Ramon   Van   Reine, president, i Frank Jacobs, director de màrqueting. Els representants d’ACSI han visitat durant dos dies diversos càmpings de la demarcació de Tarragona, tant de costa com d’interior. ACSI és el servei d’informació turística líder per als visitants dels càmpings d’Europa. A més, edita prestigioses guies de càmpings, ofereix informació general sobre el sector i paquets d’allotjament en càmpings a Europa. També disposa de la pàgina web europea més visitada del sector.

Durant la reunió, celebrada al Càmping Gavina Village, es va tractar sobre la qualitat dels càmpings de Tarragona i dels recents reconeixements que ACSI ha creat, on dos càmpings han estat guardonats com els millors d’Europa en diferents categories. Més concretament, el Tamarit Beach Resort ha guanyat el premi al càmping amb la millor ubicació i el Camping & Resort Sangulí Salou al càmping amb la piscina més agradable.