T.E.

3/6/2022

Josep Pallarès ha valorat els resultats de les eleccions després de saber-se els resultats.

Josep Pallarès serà el rector de la Universitat Rovira i Virgili els propers quatre anys després que la majoria de la comunitat universitària li hagi atorgat el seu suport. Pallarès ha obtingut el 57,7% dels vots ponderats i María José Figueras, el 42,23%, en una segona volta que ha registrat una participació del 25,76%. D’aquesta manera, Pallarès pren el relleu de Figueras, que no renova un segon mandat.

En el seu discurs, Pallarès ha agraït “la implicació de Mercè Gisbert i María José Figueras per discutir de forma serena el futur dels propers anys” i ha afegit que “la mà és oberta a totes i tots per fer de la URV la millor universitat”.

A preguntes dels periodistes, ha assegurat la continuïtat de projectes com ara el de la Vall de l’Hidrogen Verd, “perquè és un projecte de país, i treballarem en allò que necessita la societat i allò que sigui rellevant per al teixit industrial, social i cultural, en què la Universitat pugui fer de tractor”.

María José Figueras: “M’hagués agradat consolidar el projecte”

Per la seva banda, María José Figueras, ha admès: “M’hagués agradat consolidar el projecte, però ha estat un període difícil amb una capacitat de gestió limitada per la pròrroga pressupostària, a més d’una pandèmia”.

El pes del vot de cada col·lectiu és diferent en les eleccions a rector o rectora de la URV, per això el resultat de les eleccions és ponderat: el professorat doctor amb vinculació permanent (480 persones del cens) té el 51% del pes; els estudiants (15349 persones del cens) tenen el 20% del pes; el personal d’administració i serveis (PAS) (696 persones del cens) tenen el 17% del pes, i el personal docent i investigador (PDI) no permanent, 998 persones del cens, tenen el 12% del pes.