T.E.
03/08/2020

L’objectiu d’aquesta inversió és crear una nova pista de proves per desenvolupar el cotxe autònom i el vehicle elèctric

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès ha lloat la ubicació geogràfica del Penedès i el pes que té en l’agroalimentació i en la indústria, i ha defensat la necessitat d’injectar-hi diners «immediatament». En aquest sentit, ha anunciat que el Departament d’Empresa i Coneixement destinarà 15 milions d’euros a l’Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil, Idiada, ubicat a Santa Oliva

L’objectiu, ha dit, és crear una nova pista de proves per desenvolupar el cotxe autònom i el vehicle elèctric. «El sector de l’automobilística està afrontant canvis estructurals i ens hem d’anticipar amb implicació pública», ha destacat Aragonès, tot remarcant que «cal fer inversions que permetin situar en el mapa els centres d’investigació i de transferència tecnològica de Catalunya».

En paral·lel a aquesta inversió, la Generalitat preveu obrir a finals d’aquest 2020 una nova licitació per gestionar el centre de Santa Oliva, de manera que s’actualitzarà l’actual contracte, vigent des del 1999 i «obsolet», ha reconegut Aragonès.

El vicepresident ha fet aquests anuncis en el marc d’una reunió a Vilafranca del Penedès amb tots els delegats territorials del Govern.