T.E.
03/11/2021

El Patronat Muncipal de Turisme i Projecte Tarragona 1800 organitzen una vintena d’activitats a la Casa Canals que inclouran recreacions històriques i de la vida social de l’època.

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l’associació Projecte Tarragona 1800 organitzen del 19 al 21 de novembre les 9es Jornades de divulgació històrica Tarragona 1800, amb l’objectiu de divulgar un període decisiu per la història de la ciutat: les primeres dècades del segle XIX. Les jornades compten amb la col·laboració del Museu d’Història de Tarragona, l’Associació Retrofuturista Nautilus, l’Associació Fusiliers-Chasseurs de Madrid i el Cos Històric dels Mossos d’Esquadra.

Les jornades, que l’any passat es van suspendre a causa de la situació sanitària, se centraran en aquesta edició a difondre la vida quotidiana i la realitat social del període 1800-1815, una època marcada per la Guerra del Francès o Guerra de la Independència Espanyola, un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que s’inicià el 1808 amb l’entrada de les tropes napoleòniques i que va acabar amb el retorn de Ferran VII d’Espanya al poder.

L’objectiu de les Jornades de divulgació històrica Tarragona 1800 és difondre en clau didàctica i cultural la història de la Tarragona contemporània a cavall entre els segles XVIII i XIX i recrear la vida de la població tarragonina en totes les seves facetes: cultural, gastronòmica i de costums d’una època que va quedar truncada per la invasió napoleònica, amb el setge i l’assalt de la ciutat de Tarragona el 1811.

Així ho ha explicat l’alcalde i president del Patronat de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació de les Jornades que s’ha fet a l’Espai Turisme. Ricomà ha destacat que “amb aquesta edició pretenem consolidar Tarragona com a ciutat especialitzada en la divulgació de la història” i ha afegit que aquest tipus d’esdeveniments també “serveixen d’aparador cultural de tota la cultura popular i tradicional heretada d’aquella època”.

Per aquest motiu, les jornades tenen lloc en un dels espais més emblemàtics de la ciutat, la Casa Canals, al carrer de Granada, que ofereix un ambient adient al moment històric que es recorda amb diferents espais que permeten allotjar conferències, recreacions o concerts de música de l’època. D’aquesta manera, les Jornades Tarragona 1800 són una ocasió ideal per donar a conèixer el potencial patrimonial de la Casa Canals, un habitatge noble d’època moderna i per aquest motiu, tant dissabte com diumenge la casa noble estarà oberta perquè els visitants hi puguin veure de prop tot el material de la recreació històrica.

“Volem donar vida als edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de Tarragona i jornades com aquesta són una ocasió perfecta perquè la ciutadania de Tarragona i qui ens visita puguin conèixer espais de gran valor patrimonial com ho és la Casa Canals i, a més, gaudir d’una ambientació i recreació històrica d’una època crucial per Tarragona”, ha reblat Paco Tovarel, president del PMTT.

La programació es pot consultar a Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 | Tarragona Turisme. Podeu demanar més informació i fer les reserves a: infotgn1800@gmail.com