T.E.
03/12/2021

L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina.

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona impulsen nous projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquest dijous s’han donat a conèixer els projectes guardonats a l’edició d’enguany: es tracta de l’agència de viatges en línia especialitzada en experiències immersives NJOY CATALONIA, SC, de Tortosa (categoria Turisme, cultura i experiències); la creació d’un electrode adaptat a nounats per a enregistraments electroencefalogràfics per part d’aCUP-E, de Tarragona (categoria Salut i esport); TREELLUM TECHNOLOGIES, de Tarragona, pel desenvolupament d’eines tecnològiques que permeten l’ús de la llum natural per a la investigació científica (categoria Tecnologia i Innovació); els envasos biodegradables per a allotjaments turístics d’IDISAPPEAR, de Riudoms, (categoria Eficiència energètica i sostenibilitat), i la marca inclusiva ALL SKIN WEAR, del Vendrell, per la seva aposta per la inclusivitat i la igualtat (categoria Economia social).

El lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest dijous al nou Centre d’Innovació i Formació de la Boca de la Mina de la Diputació a Reus, en un acte encapçalat per la presidenta de la institució, Noemí Llauradó, i per la diputada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer. Els projectes guanyadors rebran un premi econòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d’assessorament personalitzat per part de l’equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores. A més, els Premis Emprèn 2021 han reconegut 15 projectes més de les diferents categories, amb una dotació de 1.000€ cadascun: KOONERFY (Tarragona), PRIORAT EXPLAINED (Falset), A PROP EBRE, SCP (Jesús), LA LLATADORA (Rasquera), NOSTRUMNATURLAB (Tarragona), AGE&THECITY (Alforja), CENTRE MÈDIC TRIGON (Alcanar), VIRANTE (Cambrils), VIRTUAM 360º SCP (Tarragona), ELS CORREMARGES SCCL (Passanant i Belltall), MICROALGAE LAB (Tarragona), EAGORA, ALGORISME DEL CANVI SL (Reus), CUIDAPRO (Els Muntells), LES ABELLES COOP REUS SCCL (Reus) i NIU (Altafulla).

La 9a edició dels Premis Emprèn de la Diputació ha impulsat un total de 20 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 35.000€. L’objectiu del certamen és fomentar l’esperit emprenedor i la innovació, alhora que es vol contribuir a impulsar l’ocupació i l’economia del territori amb la creació de noves empreses. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha posat de manifest durant l’acte que «aquests guardons són una baula indispensable en la voluntat de la Diputació d’incentivar l’activitat econòmica basada en el coneixement, la tecnologia i la innovació«. A més, ha destacat que «el paper de les persones emprenedores és vital en aquest procés de generació de riquesa per al nostre territori, en base a nous models de negoci amb valor afegit, més competitius i adaptats als nous temps i a les noves necessitats de la ciutadania».

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. La diputada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, ha destacat el nivell de les 63 propostes rebudes i ha afirmat que «apostant pel talent no només guanyem competitivitat, sinó que també contribuïm a generar creixement que impacta de forma positiva a la societat». Des de l’any 2013, el certamen ha impulsat més de 200 projectes nascuts arreu de la demarcació de Tarragona.