T.E.
03/12/2021

L’empresa ha invertit 40 milions d’euros i més d’un milió d’hores de treball, comptant el personal propi i el de les empreses contractistes que han treballat en el procés de reconstrucció.

Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) ha rebut l’autorització de la Generalitat de Catalunya per a la posada en marxa de les unitats de Derivats U-2500, U-2360 i U-350, que feia més de 22 mesos que estaven aturades. Un cop obtingut aquest permís, l’empresa queda a l’espera de tancar tots els tràmits administratius previs a la posada en marxa d’aquestes unitats de producció. Aquesta es produirà quan s’obtingui la llicència de primera ocupació per part de l’Ajuntament de la Canonja, un fet que està previst que es produeixi en els propers dies.

L’autorització rebuda avui de mans de la Generalitat arriba després que l’empresa petroquímica hagi realitzat un intens, ampli i rigorós procés de control, adequació i reconstrucció de les instal·lacions, seguint les exigències de les autoritats.

L’empresa ha invertit 40 milions d’euros i més d’un milió d’hores de treball, comptant el personal propi i el de les empreses contractistes que han treballat en el procés de reconstrucció. En aquest sentit, la companyia ha satisfet tots els requeriments sol·licitats per la Generalitat de Catalunya, els quals estan destinats tant a l’adequació de la normativa actual com d’altres mesures complementàries que, actualment, no són d’obligat compliment a la indústria petroquímica. I, a més, IQOXE també ha implementat un paquet de salvaguardes i mesures addicionals, adreçades a reforçar les garanties en l’àmbit de la seguretat dels seus processos productius.

Així, en els propers dies -un cop s’obtingui la llicència de primera ocupació per part de l’Ajuntament de la Canonja-, IQOXE iniciarà el procés de posada en marxa de les tres unitats de Derivats ara aturades, la qual cosa permetrà recuperar el ple rendiment d’aquestes tres instal·lacions de l’empresa. Aquest fet permet garantir el 100% dels seus llocs de treball directes, així com també els més de 500 llocs d’ocupació indirecta que genera la companyia.