T.E.

04/01/2021

Segons l’informe presentat per Pimec, el nivell d’activitat continua sent baix a les petites i mitjanes empreses de Catalunya.

Quatre de cada deu autònoms catalans haurien de tancar el negoci de forma definitiva si s’aprovessin noves restriccions per frenar l’expansió de la covid-19. Així ho assenyala Pimec en un recent informe.

Segons la patronal catalana de la petita i mitjana empresa, només un 15% dels empleats per compte propi podria aguantar una tercera onada sense problemes, mentre que la resta reconeix que tindria grans dificultats per seguir treballant. Ell 40% reconeix que hauria de tancar, mentre que el 44% diu que podria continuar, però  amb força dificultats.

Segons l’informe presentat per Pimec, el nivell d’activitat continua sent baix a les petites i mitjanes empreses de Catalunya. Entre les enquestades, només un 34,5% reconeix que té un 50% o més d’activitat respecte als mesos previs a l’estat d’alarma. Per altra banda, un 18,3% assegura que la seva activitat és nul·la.

Tot i que la percepció de la situació econòmica general ha millorat respecte a l’inici de l’estat d’alarma, les pimes segueixen preocupades per la situació actual. Segons l’última enquesta de Pimec, les empreses catalanes valoraven amb una nota d’1,8 punts sobre 5 la situació econòmica, una xifra poc allunyada respecte a la puntuació d’1,62 atorgada al març.

El pessimisme generalitzat està íntimament lligat a l’evolució de les vendes durant l’exercici 2020. Segons l’estudi de Pimec, cap empresa ha aconseguit incrementar la seva activitat per sobre un 25%, mentre que només un 4,3% ha registrat un augment d’ingressos. Per altra banda, un 6,5% ha mantingut el mateix nivell d’activitat, mentre que el 89,3% ha patit una davallada d’activitat.