T.E.
4/05/2022

Imatge d’arxiu d’una actuació de la FiM de Vila-seca.

Aquest divendres comença la FiM Vila-seca 2022 amb una nova edició totalment presencial formada per 37 actuacions de música emergent i familiar, que convertiran la localitat en l’epicentre de la música emergent i familiar de Catalunya.

Durant els dies 6,7 i 8 de maig, els i les artistes seleccionades oferiran els seus espectacles en els diferents espais de programació repartits per tota la localitat: el Castell de Vila-seca, el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, l’Auditori Malapeira, el Teatre El Centru i el Magatzem Cal Perera acolliran totes les actuacions.

Alba Morena, Angeladorrrm, Ariox i Galgo Lento, Clara Gispert, Dan Peralbo, Doble & Hug Sound ft. Basement Band, Gáldrick, Grabu, Habla de mí en presente, Joan Claver Trio, Joana Dark, Km.0, Maio, Maria Hein, Maria Jaume, Pol Bordas, Raquel Herreros, Raquel Lúa, River Omelet, Sofía Gabanna, TWIN, Whale Trip i Xicu, conformen la programació de música emergent de l’edició 2022.

Les propostes per a tots els públics de Cascai Teatre i Girona Jazz Project, Cia Com Sona, Creixendo, De_paper, December Quintet, Ginestà, La Curiosa , La Tresca i la Verdesca, Lali Begood, Orchestra Fireluche, Orthemis Orchestra, The Tyets, Ual·la!  i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, completen la programació artística que suma fins a 37 bandes i companyies.

 La FiM Vila-seca donarà el tret de sortida el matí del divendres amb  actuacions adreçades a escolars dels espectacles Miranius de la companyia De_paper i «Colors» de December Quintet. Els showcases professionals de Grabu, TWIN i Joana Dark també comptaran amb públic escolar. En total seran un miler d’alumnes de les escoles de primària i instituts de secundària de Vila-seca, entre els quals s’hi compten una vuitantena de joves refugiats procedents d’Ucraïna.

Totes les entrades als espectacles són gratuïtes. Les entrades als espectacles exteriors, com les del Castell de Vila-seca i del Parc de la Formiga, són gratuïtes i no és necessari fer reserva prèvia. No obstant això, per als espectacles en espais interiors si és necessari fer una reserva prèvia de localitat. Els espectacles programats a el Magatzem de Cal Parera i al Centru ja han exhaurit les seves entrades però encara es poden reservar entrades per al web fim.cat per: ‘Els Colors del Duke Ellington’ de Cascai Teatre i Girona Jazz Project, ‘Songs of Hope’ del Cor Infantil Amics de la Unió, Raquel Herreros i ‘Desconcerto’ de Orthemis Orchestra.

Aquesta edició també comptarà amb una programació OFF oberta a tots els públics: durant tot el dissabte per la tarda es succeiran actuacions de música clàssica dels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca a la Plaça de Voltes.

Durant el divendres i el dissabte, el Castell de Vila-seca tornarà a ser l’epicentre de la programació professional, amb un àrea interior i exterior disposada per a la trobada i l’intercanvi distès. Amb 320 professionals acreditats,  el programa professional de la FiM Vila-seca 2022 combinarà showcases amb pitchings, speed meetings, mentories express, taules de debat i espais de trobada. Entre la programació trobem sessions formatives sobre el model de pressupost d’ARC i CSITAL, showcases de Grabu, TWIN, Xicu, Joana Dark, Angeladorrm, taules rodones sobre música familiar, pitchings de projectes familiars i emergents, dues sessions d’speed meetings o càpsules formatives per a grups emergents.