President Club Nàutic Cambrils

 

T.E.
08/05/2017

 

Enguany la Fira Marítima de la Costa Daurada compleix el seu 10e anniversari.
Efectivament, arribem a la desena edició gràcies a l’èxit de les 9 anteriors edicions. La Fira Marítima de la Costa Daurada ha assolit els objectius de ser una plataforma comercial eficient i actuar com a dinamitzador perquè més gent pugi accedir a practicar activitats nàutiques. Des del CNCB seguirem treballant com a coordinadors del comitè organitzador per assolir més i millors fires en el futur. Agraïm a l’Ajuntament de Cambrils la seva sensibilitat en apostar per aquesta fira que posiciona més i millor a Cambrils, al seu port i al seu club nàutic al centre nàutic del país.

 

 

Aquest any s’incorpora el yoga sobre paddle surf, es mantenen les activitats de les edicions anteriors

 

Quines serien les novetats principals de la 10ª edició de la Fira?
Aquest any s’incorpora el yoga sobre paddle surf, es mantenen les activitats de les edicions anteriors. Es celebren dos campionats de Catalunya: Primers Auxilis i Motonàutica, i amb motiu del 10è aniversari es celebrarà un concert i es farà un sorteig entre totes les persones que demanin informació als diferents estands.

 

La Fira dintre del sector es ja un saló nàutic de referència?
Sí, les edicions precedents han assolit convertir-la en un dels esdeveniments nàutics més importants de Catalunya i sense cap dubte amb la fira nàutica del nostre entorn més proper.

 

Sembla que el sector de la nàutica està deixant enrere la crisi.
Certament, hi ha indicadors que fan veure que s’ha produït un petit repunt. Per exemple en matriculació d’embarcacions, però encara ens falta molt per recuperar i més si ho comparem amb els països del nostre entorn. Activitats com la Fira ajuden a mitigar els efectes de la crisi.

 

Sempre es parla de la nàutica com una activitat elitista…
Malauradament si, és cert que ho pot arribar a ser molt. Com tants altres sectors però també pot tenir un rati cost/benefici molt elevat. Cal sensibilitzar a les administracions de que la majoria de practicants d’activitats nàutiques són classe mitja, que cal minvar la carrega impositiva que recau al sector i animar a la població en general a accedir a aquestes activitats que gràcies a la difusió d’esdeveniments com la fira o gràcies a l’activitat de foment que fem des dels clubs nàutics son cada dia més possibles.