T.E.
06/09/2021

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, han signat el conveni a l’Ajuntament de Reus.

L’Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç de Reus han signat avui el conveni per a l’organització de la primera edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus. Aquest es tracta d’una plataforma d’empreses i organitzacions de l’àmbit empresarial que aposten per una transformació dels seus models de negoci i producció en el marc d’una transició a una economia verda i circular.

Les empreses, com a manifestació del seu compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), podran presentar un màxim de dues bones pràctiques que s’hagin implantat en el període 2020-2021 i que comportin reduir de forma activa l’impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i/o serveis. Es podran presentar iniciatives vinculades a millores energètiques com ara la reducció del consum energètic o projectes d’energies renovables; millores per al control i estalvi en el consum d’aigua, o la reducció de l’abocament d’aigües residuals; millores en la gestió de residus, en consum de matèries primeres, etcètera.

Els guardons tenen una dotació econòmica de 2.000 euros per categoria i el veredicte es farà públic al mes de novembre, en un esdeveniment coorganitzat entre l’Ajuntament i la Cambra. El termini de presentació de candidatures per part de les empreses és de l’1 de setembre al 6 d’octubre de 2021, ambdós inclosos.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha manifestat que “amb aquests premis volem impulsar el compromís dels sectors productius de Reus amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb el futur de la nostra ciutat, un futur net i on l’economia verda sigui predominant en la generació de llocs de treball i clau per al benestar social”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha recordat que en l’any del 135è aniversari de la Cambra “l’aposta per aquests premis esdevé un element estratègic de primera magnitud. Estem en un moment transcendent per cercar la complicitat de les empreses a l’hora d’apostar per l’economia verda. I reconèixer alguns casos d’èxit pot ser realment enriquidor a l’hora de generar una autèntica taca d’oli en la difusió i la implementació de millors pràctiques mediambientals”.