Helder Moya
06/10/2021

José Miguel Fernández Ariza, client des de fa més de dues dècades del Castillo de Javier, ha viscut ara el seu primer estiu com a propietari del restaurant.

El Castillo de Javier es prepara per viure ‘Las fiestas del Pilar’. L’establiment situat al carrer Barbastre de Salou i propietat de l’empresari aragonès José Miguel Fernández Ariza, ha confeccionat del 9 al 12 d’octubre un menú especial per l’ocasió. Aquesta festa tradicional de Saragossa serà l’epicentre d’una experiència gastronòmica que anirà acompanyada de les clàssiques ‘jotas’, sumat a un ‘Menú del Pilar’ que no deixarà indiferent al comensal que s’hi acosti a tastar-lo. Ariza explica que «tots sabem que a Salou hi ha molts ‘mañicos’ i tot coincidint amb el pont, amb un cap de setmana tan llarg, doncs que puguin tastar una gastronomia tan especial. Em fa molta il·lusió celebrar ‘La Pilarica’ aquí la Costa Daurada».

Les ‘migas del pastor’ donaran la benvinguda, per donar pas al ‘bacalao ajoarriero’ de primer, i un segon a escollir entre les ‘chuleticas de ternasco’ o la ‘paletilla de cordero’. Un àpat amb denominació d’origen ‘maño’ i que finalitza amb un bon postre, la ‘quesada aragonesa’. Tot per 35 euros.

José Miguel Fernández Ariza, client des de fa més de dues dècades del Castillo de Javier, ha viscut ara el seu primer estiu com a propietari del restaurant. «En comparació amb el 2019 estem satisfets, el client nacional ha respost, es mereixen un deu de nota i gràcies a ells hem pogut subsistir. Per aconseguir el ple necessitem de cara a l’any vinent que el client estranger pugui venir». Ariza també ha incidit en que el Castillo de Javier està en ple procés d’actualització «estem mantenint la essència del restaurant, ara estem modernitzant una quinzena de plats, en detalls com per exemple poden ser la seva presentació».

El Castillo de Javier ha programat una sèrie d’experiències que el gourmet no es voldrà perdre des d’ara fins a finals de novembre. El divendres 22 d’octubre es farà una maridatge amb el celler Juvé & Camps i que enguany celebra el centenari de la seva primera verema «qui vingui s’emportarà una ampolla de Juvé & Camps i una visita molt especial al celler. Aquests detalls li aporten un valor extraordinari al sopar que realitzarem». A més, un altre sopar-maridatge on valdrà la pena ser-hi serà el dissabte 20 de novembre, amb el celler Tomás Postigo, Ribera del Duero, i que promet «fer viure moltes emocions als que hi acudeixin i serà la primera vegada que fem un sopar d’aquestes característiques en dissabte. Tomás Postigo i la seva senyora hi seran».

Encercleu en vermell el divendres 26 de novembre: ronqueo amb Balfegó i que consisteix en l’especejament de manera completament manual d’una tonyina de 300 quilos davant del públic. Un espectacle visual i que us permetrà gaudir «del que serà un veritable show gastronòmic».