T.E.
6/11/2023

L’equip de govern hi vol crear un centre de formació de FP dual i de formació ocupacional.

Aquest dilluns 6 de novembre una empresa privada ha fet arribar a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, mitjançant el registre d’entrada, una nova proposta de zona industrial: un parc empresarial de 48 hectàrees. Fa uns dies, l’equip de govern es va reunir amb l’empresa promotora per abordar els detalls d’aquesta nova zona industrial “Les Planes del Vent”.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “durant aquest últim any, després d’escoltar els bisbalencs i les bisbalenques i de prendre nota de les seves inquietuds i propostes de millora per a la creació d’una nova zona industrial, hem aconseguit que es reflecteixin en aquesta proposta, de manera que sigui molt més reduïda i llunyana del nucli urbà”.

La proposta que s’ha presentat és la d’un parc empresarial de 48 hectàrees, dins d’una zona industrial, logística i de serveis amb vials, zones verdes i 4 hectàrees de zona d’equipaments municipals. Aquesta zona estarà a més de 450 metres de les cases de l’avinguda de la Generalitat i l’avinguda de la Diputació i hi haurà un carril bici que envoltarà tota la zona i que permetrà anar del nucli a les empreses. A més, serà una zona industrial sostenible, amb plaques solars fotovoltaiques als sostres de les empreses per proveir-les d’energia i un disseny integrat en l’entorn de vinya i oliveres. Les naus es construiran segons demanda i, per tant, no es construiran naus perquè quedin buides. En aquest sentit, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès ha avançat que “hi ha una important empresa industrial interessada en instal·lar-s’hi”.

La zona industrial inclourà una zona d’equipaments municipals. La batllessa bisbalenca ha explicat que “quan sigui el moment, s’engegarà un procés participatiu perquè els bisbalencs i les bisbalenques decideixin què s’hi fa a la zona d’equipaments: un parc, un jardí, una zona esportiva, una zona d’oci…”. A més, des de l’equip de govern es promourà la creació d’un centre de formació professional dual i de formació ocupacional dins la zona d’equipaments municipals i també s’iniciarà la creació d’una comunitat energètica del parc empresarial i del municipi.

Quant als avantatges de fer aquesta nova zona industrial, l’alcaldessa ha destacat els següents: “l’entrada d’ingressos de les llicències d’obres per construir el centre de formació i el que s’hagi decidit, mitjançant el procés participatiu, per a la zona d’equipaments municipals; ingressos estables anuals per al municipi, de la contribució i l’IAE; llocs de treball tant a les empreses, als serveis i al centre de formació, com al que resulti del procés participatiu per a la zona d’equipaments; possibilitat de la ciutadania d’anar caminant o en bicicleta als llocs de treball; que els bisbalencs i les bisbalenques puguin formar-se al centre de formació, amb els coneixements que demanden les empreses de les dues zones industrials existents (les Planes i les Planes Baixes), d’Idiada i del nou parc empresarial; i el fet que no haurem d’apujar la contribució durant els propers anys”.