Verònica Tapias
07/04/2021

PortAventura i el seu entorn s’han vist molt perjudicats per les restriccions

“Podem anar a esquiar i fer les cues que calgui per agafar els remuntadors, però una activitat d’oci a l’aire lliure com la que ofereix PortAventura està tancada, tot i la inversió que s’ha fet en mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19”. Amb aquestes declaracions fetes a TarragonaEmpresarial de l’alcalde de Salou, Pere Granados, alerta de les “incongruències” que veu en les restriccions de mobilitat dictades pel Procicat.

Granados critica que, tot i la important inversió que va fer el parc temàtic en protocols per evitar els contagis i poder continuar amb les portes obertes, la Generalitat de Catalunya hagi prohibit l’obertura del parc. “Per a nosaltres era molt important que PortAventura hagués pogut obrir durant les festes de Setmana Santa perquè això significava donar un pas cap a la normalitat i tornar al nostre municipi el valor afegit que això suposa com a destinació turística familiar”, apunta l’alcalde.

El mandatari salouenc posa com a exemple el fet que les Illes Canàries hagin pogut mantenir els hotels oberts durant l’hivern: “T’exigien una prova d’antígens negativa per entrar a l’hotel i després només calia complir amb les mesures sanitàries habituals, distància, mascareta i rentat de mans”. Per a Granados, apel·lant a la responsabilitat individual i col·lectiva, “es poden fer moltes coses i això ens ajudaria molt a reactivar l’economia del territori”. En aquest sentit, Granados espera que s’acceleri la vacunació i defensa el passaport sanitari per ampliar la mobilitat de les persones que ja han estat vacunades: “A les persones que ja estan immunitzades se’ls hi ha de permetre viatjar i això no representa cap discriminació per a les que encara no ho estan”, explica. “El principi d’igualtat representa aplicar solucions diferents per a casos diferents, no implementar una única mesura per a tots els casos”, afegeix.

L’alcalde de Salou considera que, després d’un any de pandèmia, calen mesures per reactivar l’economia: “No ens morirem del virus però ens morirem de gana”. Per això defensa una ponderació entre la salut i l’economia i l’inici de mesures més toves en l’àmbit de la mobilitat i el turisme.