T.E.
07/05/2020

La Cambra demana que es realitzin els tests que la població precisa.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, ha demanat al Govern de l’Estat que s’activin els protocols necessaris per reprendre l’activitat econòmica també als comerços de més de 400 metres quadrats. “Des del més absolut respecte a la salut i la seguretat de les persones. I entenent que ens estem enfrontant a una crisi sanitària sense precedents, que malauradament està tenint i tindrà greus conseqüències a nivell econòmic i social, d’una intensitat que encara no podem valorar en tot el seu abast, des de la Cambra de Tarragona demanem al Govern de l’Estat que es replantegi la mesura de no permetre que obrin al públic (en Fase 1, a partir del dilluns 11 de maig) els establiments comercials amb una superfície superior als 400 metres quadrats” assenyalava la presidenta de la Corporació tarragonina.

Roigé assegurava que «Entenem que cal conciliar adequadament les realitats sanitària i econòmica ja que estan entrelligades. Com també entenem que no té massa sentit creure que els responsables d’establiments de més de 400 metres quadrats seran menys curosos en matèria de seguretat i salut que els negocis amb una menor superfície».

Des de la Cambra de Tarragona consideren que, vetllant estrictament per la seguretat i la salut tant dels treballadors com dels clients, s’han d’activar els protocols necessaris per reprendre l’activitat econòmica «que ens permeti, com més aviat millor, posar en marxa l’economia, ja prou castigada per totes aquestes setmanes de confinament».

Des de la Cambra de Tarragona han volgut agrair la tasca que s’està fent des de les administracions per contenir la pandèmia i, «sobretot, volem posar en valor l’esforçada tasca de tot el personal sanitari que amb la seva valentia, dedicació i professionalitat han estat capaços de suplir la manca de recursos. Un agraïment que volem fer extensiu, també, als treballadors dels serveis essencials».

Dit això, la Cambra de Tarragona s’ha mostrat ferma en demanar també que, «per garantir l’efectiva represa de l’economia es realitzin els tests que la població precisa i s’esmercin els esforços necessaris en investigació».

La corporació empresarial ha demanat també a l’administració local, autonòmica i estatal més sensibilitat envers les empreses, autònoms, treballadors i les persones més febles davant la greu i inesperada crisi amb la que ens estem enfrontant. «Són moments per estar al costat de la gent i els diferents sectors productius, alguns profundament afectats. Escoltant les seves necessitats i reaccionant amb agilitat i eficàcia, tot deixant de banda estratègies i partidismes», han assenyalat.