T.E.
7/06/2023

Amb una inversió aproximada de 200 milions d’euros, la planta de Tarragona garantirà un subministrament independent de clor.

Covestro ha inaugurat aquest dimarts la seva nova planta de producció de clor a Tarragona, un projecte que ha suposat una inversió d’aproximadament 200 milions d’euros i ha creat 50 nous llocs de feina.

L’acte inaugural, que ha comptat amb la presència de diferents autoritats del país i directius de Covestro, ha estat presidit per Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya. El president Aragonès ha destacat durant la seva intervenció que “al llarg dels anys Covestro ha mostrat un ampli compromís amb el nostre país, amb quatre centres repartits a Catalunya i que donen feina a mig miler de treballadors. Aquest és el camí: la voluntat de creixement, i unir-la a la necessària millora de l’eficiència energètica, la millora respecte a la reducció d’elements contaminants i l’aposta per l’economia circular. I, aquesta planta de clor, és una mostra molt clara d’això”.

Durant la inauguració, Sucheta Govil, Chief Commercial Officer de Covestro, també ha explicat que “a Covestro, posem el millor talent i l’última tecnologia més eficient al servei de solucions que puguin oferir un millor servei als nostres clients. A la indústria química som els impulsors d’una cadena de subministrament més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La nova planta de clor energèticament eficient fa exactament això. Seguint aquesta filosofia reforçarà l’eficiència i competitivitat de la nostra xarxa de producció d’MDI a Tarragona, avançant al mateix temps fins als nostres objectius de desenvolupament sostenible”.

Per la seva part, Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya, ha apuntat: “La inauguració de la nova planta de clor no hauria estat possible sense l’entusiasme i dedicació de tot el nostre equip. Gràcies al seu talent i esforç, comencem ara una nova etapa a Tarragona. Una etapa en la qual, des de Covestro, continuem compromesos amb el desenvolupament econòmic i social del país, i en la qual continuarem treballant per reforçar la posició de Tarragona com a hub de referència de la química al sud d’Europa”.

Una planta de producció a escala industrial

El projecte de la nova planta, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, permet a Covestro Tarragona disposar d’un subministrament eficient, independent i permanent de clor i sosa càustica. Tant el clor com la sosa càustica són dos elements indispensables per la indústria química, a més de ser una matèria primera clau per molts altres sectors estratègics. El subministrament de clor ajudarà a reforçar la producció d’MDI de Covestro a Tarragona, i també a enfortir la xarxa europea de producció d’MDI de la companyia. L’MDI és un precursor per la fabricació d’espuma rígida de poliuretà utilitzada per aïllar aparells de refrigeració i edificis, entre altres moltes aplicacions. El 2019, el mercat mundial d’MDI va tenir un volum de prop de 7.500 quilotones, i és un segment que s’espera que continuï creixent a llarg termini. Així mateix, la producció de sosa càustica de la planta es destinarà als mercats ibèric i europeu.