T.E.
07/07/2021

Un circuit per posar formació i recursos a l’abast de les noves iniciatives.

Potenciar la creació de noves iniciatives empresarials i la millora de les capacitats dels talents emergents. Estes són algunes de les finalitats que persegueix el Circuit d’Emprenedoria Ciutat de Tortosa, que tot just ara comença a fer les primeres passes.

A través de tallers, formacions i conferències al voltant de diversos aspectes, el cicle vol posar a l’abast de les noves iniciatives totes les eines i consells que són determinants per a l’èxit de la posada en pràctica de l’activitat.

Qüestions que van des del procés inicial, com és el de la creació de la marca, fins a estratègies per aconseguir el finançament necessari o recursos com l’economia digital. Una oportunitat de millora envers les seues competències, habilitats i coneixements. I amb especial atenció a potenciar l’emprenedoria en clau de gènere, perquè cada vegada puguen sorgir més iniciatives dutes a terme per les dones.

El primer Circuit d’Emprenedoria Ciutat de Tortosa compta amb la participació directa de diverses institucions locals, centres de formació i entitats del territori. Una suma de recursos per potenciar el sorgiment d’activitats: «totes les administracions i totes les entitats que formem part d’este cicle treballem de manera conjunta per ajudar als emprenedors a poder facilitar que puguen desnevolupar les seues idees i que puguen generar activitat. Creant sinergies aconseguim anar més enllà», ha assenyalat durant la presentació del circuit l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

A més de l’Ajuntament de Tortosa, a través del Centre de Formació Ocupacional (CFO), el circuit també compta amb la participació del Consell Comarcal del Baix Ebre a través del Viver d’Empreses Baix Ebre Innova, que coordina les activitats amb el Viver d’Empreses de Tortosa. Juntament amb estes institucions, també formen part del cicle el Campus Terres de l’Ebre de la URV, l’Institut de l’Ebre, l’Oficina Jove del Baix Ebre, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE), la Fundació Gentis i la cooperativa FITES Terres de l’Ebre.

Les activitats de formació arrancaran a l’octubre i s’allargaran fins al maig. Tota la informació relacionada amb les diferents propostes, així com la manera per poder-ne formar part, es pot consultar a la web del Centre de Formació Ocupacional de Tortosa: agencia.tortosa.cat.