T.E.
07/09/2020

L’augment d’inscripcions en màsters ha sorprès gratament a la URV.

La demanda per estudiar un màster a la Universitat Rovira i Virgili el curs vinent ha crescut un 20,52% en referència a l’anterior. Tal com detalla el Diari Més, la xifra s’ha incrementat tot i la pandèmia de la covid-19 i la crisi econòmica.

La URV va plantejar eliminar tots els estudis de màster que no arribessin als 20 alumnes preinscrits. Amb l’èxit de les xifres, però, només s’ha hagut d’excloure el d’Arqueologia clàssica. Segons explica le Vicerector de Programació Acadèmica, Professorat i Docència de la URV, Domènec Puig, al Diari Més, la universitat va optar per utilitzar els mateixos criteris que la Generalitat en referència als màsters deficitaris, tot i que treballant per veure com es podia «modificar la nostra oferta per fer-la més atractiva i flexible».

Amb la pandèmia de la covid-19, la URV va decidir virtualitzar els màsters, i aquest fet ha provocat, segons Puig, «una millora en la demanada a escala d’inscripcions, amb un augment de més d’un 20% respecte a l’any anterior». Ha estat a partir del juny quan hi ha hagut un increment de la demanda en les preinscripcions, tot i que aquestes van començar al juny. El representant de la URV es mostra «molt content» amb aquestes dades i detalla que actualment hi ha un total de 1938 preinscripcions en la cinquantena de màsters del centre.

El màster que més demanda ha tingut, ha estat el de Nutrició i Metabolisme, amb 1508 preinscripcions; el de Psicologia General Sanitària, amb 136 preinscrits i el d’Enginyeria Computacional i Matemàtica, amb 100 persones interessades.