T.E.
7/09/2023

Aquests quatre patrocinis es podran destinar a les iniciatives i projectes de les colles castelleres.

Repsol, en el marc del seu compromís amb la cultura popular i amb les Festes de Santa Tecla, ha signat aquest 2023 convenis de col·laboració amb les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona. Aquests quatre patrocinis representen una quantitat global de 26.000 euros, que les entitats podran destinar a les seves iniciatives i projectes.

El suport a les colles tarragonines l’han escenificat, a la plaça de les Cols de la ciutat, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, i els presidents de les quatre agrupacions: Oriol Olivé (Xiquets de Tarragona), Yasmina Armesto (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Lluís Monfort (Xiquets del Serrallo) i Frederic Arias (Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau).

“Com a companyia compromesa amb el territori, històricament hem col·laborat amb les seves entitats i en especial amb la seva cultura tradicional i popular. Dins d’aquest context, el suport al món casteller ha estat sempre un dels eixos principals”, recorda el director del Complex Industrial, Javier Sancho, qui apunta que precisament aquest 2023 es compleixen 25 anys de suport de Repsol amb les Festes de Santa Tecla i amb la cultura popular.

“Dins del món casteller, a més de les colles tarragonines, també col·laborem amb la Coordinadora de Colles, el Concurs de Castells, el Museu Casteller… Sempre hem apostat  pels castells perquè, a més d’estar alineats amb el nostre compromís amb el Camp de Tarragona, els seus valors son també els valors de Repsol, com el treball en equip, el rigor o el compromís”, afegeix Sancho.

Per la seva banda, els quatre presidents de les colles han volgut agrair el suport de Repsol i el seu compromís històric amb els castells i amb la cultura popular. “Valorem molt positivament el suport de Repsol. No és el primer cop que rebem aquest suport, que ens ajuda en la nostra activitat castellera en diferents àmbits. En el condicionament del pati, temes de seguretat, de difusió de la colla…”, afirma el president dels Xiquets de Tarragona, Oriol Olivé.

Per la seva banda, la presidenta de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Yasmina Armesto, destaca que l’aportació de Repsol “en els últims anys està directament vinculada a la seguretat”. “Iniciatives com la renovació dels cascs, la millora de la pavimentació dels locals, i altres estructures de seguretat que condicionen la pràctica castellera… fan que la col·laboració de Repsol sigui pràcticament imprescindible perquè les colles puguem seguir al peu de canó com ho mereix Tarragona i com ho mereix el món casteller”, assegura.

Per als Xiquets del Serrallo, la signatura del conveni amb Repsol representa “un pas molt important”. “Fa cinc anys que estem pendents de poder instal·lar una nova xarxa d’assaig al local, i l’aportació de Repsol ens ajudarà molt per poder tirar endavant aquest projecte”, explica el seu president, Lluís Monfort.

Finalment, des de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau es mostren “contents i orgullosos d’aquest acord amb Repsol, una empresa que és motor dels castells a Catalunya i de la cultura tarragonina”. “I més enguany que estem duent a terme un seguit de millores al local, que és una despesa important, i amb l’impuls de Repsol podem fer-hi front”, afegeix el president, Frederic Arias.