T.E.
07/10/2021

Enguany la jornada s’ha dut a terme de manera telemàtica per al personal extern del Consorci mentre que els treballadors i treballadores del laboratori s’han reunit a l’Aula de l’Aigua.

El director-gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Josep Xavier Pujol, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i introducció de la jornada als assistents, juntament amb el subdirector regional de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas. Ambdós han coincidit en destacar l’excepcionalitat de les jornades telemàtiques i la voluntat de reprendre el format presencial quan la situació ho permeti.

La ponència principal ha anat a càrrec de Margarita Palau, cap de l’àrea de qualitat sanitària de les aigües i Riscos Ambientals del Ministeri de Sanitat. Ha estat l’encarregada de presentar la ponència “Nova Directiva Aigües de Consum. Projecte nou Real Decret, context, tràmit i principals novetats”. Una ponència amb molta acollida i que ha comptat amb més d’una quarantena d’oients, entre personal del CAT, de l’Agència de Salut Pública i de l’empresa municipal mixta d’aigües de Tarragona, EMATSA.

El Consorci d’Aigües de Tarragona, per la seva part, ha pronunciat la ponència “Adaptació del CAT a la Nova Directiva” a càrrec d’Agustí Colom i Josepa Fàbregas.

Finalment, la jornada ha finalitzat a càrrec d’EMATSA amb una ponència d’Antoni Oliver sobre “Detecció i quantificació de SARS-Cov2 en aigües residuals mitjançant PCR”.