T.E.
7/11/2022

Els estudiants han participat en la segona edició de la competició d’elaboració de cervesa artesana “Moritz University”.

Mapel és una cervesa suau, amb poca textura i fàcil de beure. Inspirada en la tardor, el seu color ataronjat prové del seu ingredient principal, el moniato. Un color que, a més a més,  dona nom a la cervesa, perquè recorda la fulla de la senyera del Canadà, la Maple, la fulla d’Auró. La cervesa està formada per tres maltes i un llúpol. La malta Viena i la malta Múnich es combinen fins a formar el gust típic d’una Vienna Lager. La malta xocolata aporta el color ataronjat-marronós que recorda a les fulles de tardor, i el llúpol, al seu torn, aporta un lleuger toc àcid. Així és Mapel, una cervesa Vienna Lager de 5,2 graus, que han creat sis estudiants del grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que ofereix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili. 

La cervesa Maple creada pels estudiants

Els estudiants Alba Marco, Xènia Roviralta, Rubén Casino, Sandra Rodríguez i Marc Barrera van rebre una classe magistral a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona a principis de febrer. Allà van conèixer els diferents tipus de cervesa que existeixen, la coloració, l’amargor i la manera de fer un tast, entre d’altres. A partir d’aquí, van presentar la seva proposta de cervesa i van dur a terme tot el procés d’elaboració a la fàbrica Moritz: la cocció, el procés de Whirlpool, i el refredament. La part de fermentació i maduració va ser duta a terme pels mestres cervesers. 

Els estudiants durant el procés d’elaboració de la cervesa

L’equip de la URV va competir contra els equips de sis universitats més en l’elaboració de la cervesa: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull) i la guanyadora d’aquesta edició, la Universitat de Lleida (UdL). La guanyadora, la Moritz Whipa, es va donar a conèixer el 4 de maig del 2022. Es tracta d’una cervesa d’estil WHEAT IPA, de blat i amb notes de plàtan i fruita tropical, s’ha convertit en la nova cervesa de temporada i ja està disponible des del 17 d’octubre a Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz, Bar Velódromo, i també a Moritz Store i e-commerce.