T.E.
7/11/2022

Urraca, pel·lícula inaugural Memorimage 2022.

La XVII edició del Memorimage – Festival Internacional de Cinema de Reus arrenca aquesta aquest dimarts al Teatre Bartrina. La cerimònia inaugural, que tindrà lloc dimarts 8 de novembre a les 21:00 h al Teatre Bartrina, serà conduïda pel periodista Josep Maria Bunyol. Comptarà amb la presència d’Anna Petrus, directora artística del festival, amb els directors de la pel·lícula inaugural, Pedro Echevare i Felip Solé; amb el co-productor, Mario Pons, i amb la protagonista, Loreto Urraca. També hi assistirà l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

«Urraca. Caçador de Rojos» és un documental sobre el desig de reparació franquista que retrata el policia Pedro Urraca a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que serà una de les protagonistes de la inauguració i que, amb dignitat i humilitat denuncia i es desmarca de la figura del seu avi.

En paraules dels director del film inaugural Pedro Echevare, «aquest documental ressalta que els vincles entre el nazisme i el franquisme són més forts del que es podia creure. El franquisme perseguia als exiliats més allà de les fronteres, amb la unió dels nazis a França. D’altra banda, la pel·lícula explora el procés personal i psicològic que ha de fer la protagonista. Una neta que descobreix d’adulta que el seu avi era el responsable de morts d’innocents amb idees diferents a les seves.»

«Urraca. Caçador de Rojos», s’estrenarà també, després de la inauguració del Memorimage, al programa Sense Ficció de TV3 la mateixa nit del demà dimarts.