T.E.
7/12/2022

Josep Poblet és actualment és professor Ad Honorem de la Universitat Rovira i Virgili des de 2019

El Govern de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts Josep Poblet com a president del Consell Social de la URV, l’òrgan de participació de la societat en la Universitat. El càrrec l’ocupava en funcions Joan Enric Carreres després de la defunció, l’any 2021, de Joan Pedrerol, que presidia el Consell Social des de 2015.

Josep Poblet és actualment és professor Ad Honorem de la Universitat Rovira i Virgili des de 2019, president de la Fundació Onada, entitat que treballa per superar la discapacitat, l’autisme i el trastorn mental, i membre del Consell Assessor de Formació i Treball, entitat que impulsa la inclusió social. Entre alguns dels reconeixements que ha rebut, destaca la Medalla d’Argent de la Creu Roja el 1989.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, col·laborador en diferents treballs d’investigació en els Departaments de Geografia i d’Història Moderna i Contemporània i tècnic Especialista en Estalvi.

La seva trajectòria professional ha estat molt lligada a la política catalana, ja que ha estat alcalde de Vila-seca des del 1993 i fins al 2019, president de la Diputació de Tarragona des del 2007 fins al 2019 i diputat al Parlament de Catalunya en la VII i IX legislatures.

El Consell Social està format per quinze membres, sis dels quals són representants del Consell de Govern, garantint una representació de tots els col·lectius de la comunitat universitària, i els altres nou, persones representatives de la societat catalana, nomenades d’acord amb la legislació vigent.