T.E.
08/09/2021

La regata Rei en Jaume tancarà el calendari del Circuit de Regates d’Altura.

Un total de 21 embarcacions inscrites amb més d’un centenar de regatistes d’arreu del litoral català i balear participaran en la regata Rei en Jaume, que es durà a terme del 9 a l’11 de setembre.

La regata Rei en Jaume és una competició nàutica de creuers i vaixells clàssics que commemora la conquesta de Mallorca pel rei Jaume I en 1229. Al desembre d’aquest any, el rei va sortir amb la seva flota del port de Salou (Tarragona) i, a causa dels forts vents de mestral, va haver de desviar-se a al sud de l’illa per desembarcar el seu exèrcit a la costa actual de Santa Ponça (Calvià).

El recorregut de la regata és de 105 milles i reprodueix la navegació entre els dos llocs. La sortida de la prova és davant de al Club Nàutic de Salou i els participants arribaran al Club Nàutic de Santa Ponça després d’una navegació d’entre 20 i 30 hores, segons les característiques de les embarcacions participants i de les circumstàncies meteorològiques que es presentin.

El Circuit de Regates d’Altura premia anualment als millors navegants de la disciplina, d’acord amb la classificació combinada de les regates que la componen. La Rei en Jaume tancarà el calendari, de manera que serà decisiva per determinar les posicions finals.

La Regata Rei en Jaume organitzada conjuntament pel Club Nàutic Salou i el Club Nàutic Santa Ponça, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Salou i l’Ajuntament de Calvià.