Helder Moya
08/09/2021

Maria Pons, directora del Boí Taüll Resort, a la terrassa exterior del Aparthotel Siente Boí.

A finals del 2019 la societat tarragonina GESTBOÍ, SLU – entitat vinculada al grup empresarial propietari de les marques comercials “Esquiades.com”; “Buscounchollo.com” i “Amimir.com”-, va adquirir una de les joies de la corona al Pirineu lleidatà, el complex format per els apartaments La Solana, l’Hotel Romànic 3*, l’Hotel Taüll 2* i l’Aparthotel Siente Boí & Spa 4*. Uns allotjaments situats en plena Vall de Boí, envoltats de muntanya, i que conforma Boí Taüll Resort, un projecte jove, alhora que ambiciós, i present a les tres marques de Viajes Para Ti: Esquiades.com, Buscounchollo.com i Amimir.com.

Tot i que l’estiu encara el seu tram final, la temporada 2021 ha registrat una molt bona ocupació al resort. «Aquest estiu ha estat molt bo, l’ocupació del mes d’agost ha estat pràcticament de rècord, sobre un 95%. Enguany hem pogut treballar millor que l’estiu passat, ja que el 2020 el client va apostar molt per reservar d’ultimíssima hora i enguany no tant», ens detalla Maria Pons, la directora del resort , tot conversant a la terrassa exterior del Aparthotel Siente Boí.

 

 

Boí Taüll Resort es desperta amb energia, és un dia qualsevol de vacances d’estiu, la frescor matinal l’agraeix tothom i l’efervescència al carrer la marquen sobretot les famílies. A els més menuts l’estomac els demana esmorzar, i cal carregar energies per un dia ple d’activitat. El calendari d’activitats per la mainada és infinit. «Aquest any hem apostat per un equip d’animació, és un punt a favor ja que els nens i nenes es queden fent activitats per aquí pel Pla de l’Ermita, jugant, en contacte amb la natura i a l’aire lliure. Així el pare i la mare pot desconnectar, sabent que els seus fills estan amb monitors responsables, i que ells poden anar a fer una ruta en bici, a algun dels pobles veïns o contemplar la natura del voltant», apunta Maria Pons. Unes activitats existents també pels adults, ja que a la piscina del Siente Boí & Spa es fan activitats pels grans com ioga, estiraments o tai-txi.

«La millor de les sobretaules aquí és fer-la anant a guaitar les estrelles», ens comenta un dels cambrers després d’haver finalitzat el sopar al restaurant La Perdiu, novetat aquest estiu al resort i amb una carta molt diversa. La Perdiu és un dels establiments gastronòmics del complex -junt amb el del Siente Boí & Spa i el Sant Quirze- i que de ben segur no deixarà indiferent el vostre paladar, sobretot, si feu cas dels suggeriments del xef.

Seguint fil per randa les recomanacions, enfilem carretera amunt cap a les pistes d’esquí, fins al punt més alt on una barrera d’accés ens diu que cal aturar-se. Una esplanada natural a mà esquerra convida a estirar la tovallola, a valorar el silenci i a contemplar un cel estrellat. Una bona nit us obsequiarà amb algunes llàgrimes de Sant Llorenç, acompanyades pels aplaudiments d’altres visitants que també hi són presents. Un espai privilegiat a tocar del resort i que és d’obligada visita. La Vall de Boí és Reserva Starlight.

El Carles, un dels clients del resort, va acompanyat de la Carla, la seva parella, afirmen que «hem estat quatre dies i hem gaudit molt, ara venim de l’Spa, que és una meravella pel cos i més després de dies d’excursions. El massatge que ens han fet ha estat mitja vida pels dos» (somriu). La Núria, una mare acompanyada dels seus dos fills destaca «poder estar a la piscina, en família, amb els peques jugant tot el matí a les pistes poliesportives no té preu». Tots dos s’allotgen en zones diferents del resort, i coincideixen en que «repetirem estada, i tot estar en pandèmia ens hem sentit molt segurs».

Com bé indica la Maria Pons «tenim un client molt heterogeni. Cada establiment té el seu tipus de públic, que varia fins i tot depenent de la temporada. L’hotel Taüll a l’estiu està més enfocat a grups escolars i a públic familiar, tot i que a l’hivern quan apareix la neu ho està més per a grups d’amics, com també passa amb els apartaments La Solana. L’Hotel Romànic a parelles i famílies i l’Aparthotel Siente Boí & Spa cerca un públic amb un plus econòmic pel que fa a l’estada».

Tot i que el grup empresarial esmentat va adquirir el resort al desembre del 2019, amb l’arribada de la pandèmia i les restriccions, obertures i tancaments fruit del Procicat «sumant els mesos des que la propietat ho va agafar, ara estaríem complint el nostre primer any», diu Maria Pons, afegint que «poc a poc anem invertint, fent millores i canviant cosetes. Adequant la instal·lació i donant-li un aire més modern sempre pensant en la satisfacció i confort del client. El complex té un potencial increïble i tenim un molt bon equip, predisposat, professional i que ajuda en tot».

La situació estratègica i excepcional de Boí Taüll Resort ofereix múltiples possibilitats en un entorn natural i patrimonial on la meteorologia sempre acompanya. Pels voltants hi trobareu «excursions a llocs tan emblemàtics com el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici o la visita al patrimoni romànic, amb les vuit esglésies que tenim repartides. També podeu fer senderisme, excursions amb bicicleta elèctrica tant de nit com de dia, tota mena d’esports de natura i, evidentment a l’hivern, esquiar», explica una Maria Pons.

«La gent té moltes ganes d’anar a esquiar, l’any passat pel tema de la pandèmia es va poder esquiar poc i la veritat és que ho estem notant, que la gent ens pregunta. Hi ha mono d’esquiar i ho estem comprovant a la nostra web boitaullresort.com» relata la directora del resort. El cert és que si les onades pandèmiques i les restriccions ho permeten, a partir del novembre Boí Taüll Resort tornarà a estar en plena ebullició. Aquest estiu ho ha fet, bategant de valent, per l’oci, la diversió i el descans de tots els clients. Ho hem comprovat, i ho han aconseguit.