T.E.
8/11/2023

Imatge del programa del ‘SalouCongress’

El congrés de caràcter internacional SalouCongress té lloc aquest divendres 10 de novembre i reunirà al Teatre Auditori de Salou (TAS) experts de renom mundial del sector turístic, tecnològic i industrial.

Matí de talent, innovació i tecnologia

El talent, la innovació i la tecnologia com a palanques per a la transformació d’una destinació turística intel·ligent centraran el debat durant el matí de la jornada. El professor Jafar Jafari, expert en allotjaments i turisme, oferirà una perspectiva única sobre com els esdeveniments com el SalouCongress poden contribuir a millorar el sector turístic a través de la innovació i la formació acadèmica.

Iolanda Triviño, experta en transformació del talent i CEO de l’Institute for Futures, explicarà amb detall què són les Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i com es relacionen amb els Districtes d’Innovació Urbans. Durant la seva ponència, explorarà els elements diferenciadors que fan de Salou una DTI i com aquesta destinació ha esdevingut un hub d’atracció de talent i innovació.

La jornada també aplegarà a debat experts en innovació tecnològica i empresarial a través de districtes d’innovació i plataformes Hub tecnològics, com Susana Prado, directora general d’INETUM Catalunya; Sergi Novo, Manager Clúster TIC Catalunya Sud; Ercilia García, vicerectora de valorització del coneixement a la URV; Antoni Torà, BASF Business Development Head i Sonia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau; entre d’altres.

Oriol Rius, especialista de la indústria 4.0, dirigirà l’elevator Pitch i panell de debat: “Espai Àgora d’Emprenedors”, que posarà de manifest el potencial de les empreses emergents i startups de Catalunya. Durant aquesta sessió, diverses empreses noves i startups de diferents regions de Catalunya tindran l’oportunitat de presentar els vostres projectes i idees. I al migdia serà protagonista el panell de debat ‘Districtes d’innovació’ a càrrec d’Iolanda Triviño, presidenta de Talent 22@Network; Ángel Díaz, expert en innovació

de destinacions turístiques; Juan Pablo Fasanella, CEO del Parc d’Innovació de Buenos Aires; i Javier Gravalos, director del districte d’innovació Melbourne.

Tarda de canvi climàtic i sostenibilitat

A la tarda, la II edició del SalouCongress centrarà el debat en el canvi climàtic i com la generació de teixit empresarial i desenvolupament industrial poden fer front als grans reptes de l’actualitat com són el canvi climàtic, la gestió eficient de recursos i el desenvolupament sostenible.

El primer panell de debat amb el títol ‘El sector turístic com a impulsor de noves tecnologies de producció alimentària’ estarà protagonitzat per Juan Manuel Benítez, degà a Facultat Economia, Empresa i Turisme de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària; Juan Antonio Duro, vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals de la URV; Paco Luengo, CEO Cercle Consulting; Sergi Artigas, director d´estratègia i innovació Leitat Technological Center i Victor Rubio, Director d’estratègia i innovació de Masegrup.

‘Indústria i turisme units pel canvi climàtic. Gestió eficient de l’aigua’ centrarà el segon panell de debat de la tarda, i reunirà per al debat Pere Granados, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme; Santi Castellà, subdelegat del govern a Tarragona; Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; David Gall, director AGBAR Camp de Tarragona-Ebre; Ignasi Cañagueral, president de l’AEQT i Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme – FEHT.

Les persones interessades a assistir-hi poden inscriure’s, a través del web del SalouCongress, omplint la sol·licitud, en aquest enllaç: https://saloucongress.cat/inscripcions/