T.E.
9/1/2023

Combinen la formació i l’experiència professional amb la col·laboració de prop d’una trentena d’empreses del territori.

Un total de 37 joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur s’han inscrit al Programa de Formació Ocupacional (PFO) Dual a través de Tarragona Impulsa. La nova edició d’aquest programa s’ha iniciat aquest passat mes de desembre i compta amb la col·laboració de 27 empreses del territori.

El PFO Dual combina l’experiència professional amb la formació mitjançant un contracte de formació en alternança (un 40% de formació i un 60% de feina). S’ofereixen tres especialitats formatives: Bar-restaurant i cuina, en la qual s’han inscrit 17 joves; Activitats físiques i esportives, en la qual s’han apuntat 12 joves; i Energies renovables, on estan participant 8 joves. Les tres especialitats ofereixen formació en el sector, dotze mesos de contracte, un suport de tutoria, orientació professional i suport a la inserció.

“Aquest programa és una molt bona eina per ajudar els joves a reincorporar-se al sistema educatiu i, a la vegada, accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d’assolir una ocupació qualificada”, ha manifestat el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha apuntat que la formació dual “proporciona beneficis tant als aprenents com als centres educatius i a les empreses participants”. “Es tracta d’una formació connectada amb les empreses que proporciona un aprenentatge actiu”, ha afegit.

El Programa de Formació Ocupacional (PFO) Dual està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).