T.E.
09/03/2020

Del 13 al 29 de març, la carxofa brillarà als menús especials que oferiran 26 restaurants de Cambrils en el marc de les 8es jornades gastronòmiques de la carxofa, més popularment conegudes com “Encarxofa’t”, organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEHC).

Carxofes al caliu amb fons de crema de marisc, guisades amb mandonguilles de rap i cloïsses, farcides amb ou de guatlla i caviar de salmó, cruixents amb encenalls de foie, amb arròs negre, confitades amb suprema de llobarro, dins d’una llonganissa, ben tallades en un tàrtar amb tomàquets i angula fumada, o en una sopa freda amb alvocat i llet de coco.

El diumenge 22 de març es farà el tradicional tast de paelles encarxofades a la plaça del Pòsit

Els comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més  gustoses i saludables de la cuina mediterrània. El principal patrocinador és Distribucions Garcia Moreno amb els vins recomanats Lo Flamenk (vi blanc Terra Alta), Toc de Nas (vi negre Montsant) i Castellroig (Corpinnat Brut Nature).

A més, el diumenge 22 de març a partir de les 11 hores, a la plaça del Pòsit, hi haurà el tradicional tast de paelles encarxofades elaborades pels diferents restaurants participants en la campanya. Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tudela de forma ovalada, aspecte compacte i d’un color verd intens. Conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària.

Cambrils és especialment conegut pel seu peix però també destaca per productes d’alta qualitat de la pagesia. Aquesta flor d’hivern, encara no madura, és un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

Les jornades de la carxofa són la segona cita del nou calendari gastronòmic de Cambrils pel 2020, que busca donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi, i els atractius de la destinació.