T.E.
9/03/2023

La programació la completa el músic local Joan Claver Trio, el reusenc Pau Terol i el projecte internacional Imaga Mondo.

Cambrils acollirà del 19 de març al 21 de maig la 15a edició de la Mostra de Jazz i Blues, que organitza l’associació Cambrils la mar de jazz des de la primavera del 2010. El festival oferirà enguany una edició especial, la més internacional de les celebrades fins ara, amb presència de grups i artistes procedents d’Holanda, Israel, Alemanya, Estats Units i Veneçuela, entre d’altres.   

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; i el responsable de programació, Isaac Albesa, han presentat avui el programa en un acte a la Cripta de l’Ermita que ha comptat amb una actuació musical de Joan Claver (pianista de Joan Claver Trio) i Juanma Trujillo (guitarrista de Imaga Mondo).   

En total seran set concerts que permetran presenciar les actuacions en directe d’alguns dels artistes de les nostres contrades com és el músic de Vila-seca resident a Cambrils Joan Claver amb el seu trio (diumenge 29 d’abril / Cripta de l’Ermita); l’estrena del primer disc del reusenc Pau Terol, en aquesta ocasió liderant un trio format pel seu germà Joan Terol i per Pau LLigades (diumenge 16 d’abril / Cripta de l’Ermita); el projecte de la violinista resident a Cambrils d’origen veneçolà Leonor Falcón batejat com a Imaga Mondo (dissabte 13 de maig / Teatre del Casal) i que tindrà la col·laboració especial de la cantant de Nova York Noa Fort; el nou projecte del popular saxofonista Dani Nel·lo, ara liderant el Dani Nel·lo Organ Trio (dissabte 1 d’abril / Teatre del Casal) o el concert gratuït de clausura amb el duet Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas (diumenge 21 de maig / Pub Scarlett).  

Sens dubte, l’organització ha fet un esforç especial per poder comptar amb dues formacions internacionals com és Guy Salamon Group (diumenge 19 de març / Cripta de l’Ermita), un octet de jazz encapçalat per aquest bateria d’Israel establert als Països Baixos, i el grup neerlandès The Dam Jawn (dissabte 20 de maig / Teatre del Casal), amb el tarragoní Joan Fort a les seves files. 

The Dam Jawn vindrà reforçat d’una llegenda del jazz procedent de Philadelphia, el saxofonista Dick Oatts, un talent indiscutible del saxo alt, considerat per molts com a «mestre de mestres», que ha tocat amb estrelles de la història del jazz de la talla de Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Joe Henderson, Jerry Bergonzi, Joe Lovano, Eddie Gómez, Bob Brookmeyer, i altres.   

La seva carrera professional va començar a Minneapolis i de manera contundent va passar a formar part de la prestigiosa Thad Jones / Mel Lewis Oschestra l’any 1977, movent-se a Nova York, on va participar en formacions com la Vanguard Jazz Orchestra, Carnegie Hall Jazz Band, Mel Lewis Jazz

130 concerts des del 2010 a Cambrils 

Aquesta 15 edició de la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils tanca un cercle iniciat l’any 2010 que ha permès veure a la localitat més de 130 artistes de jazz i blues de les nostres contrades, de Catalunya i també internacionals. Aquesta era la voluntat dels organitzadors i ho serà en aquesta edició especial que recupera alguns artistes que ja havien actuat en edicions anteriors a Cambrils com és el cas de Miguel Talavera & Joan Pau Cumellas, Pau Terol o Joan Claver.   

Entrades i abonaments 

Les entrades anticipades ja es poden comprar a la plataforma www.codetickets.com als preus de 10 i 12 euros depenen del concert. A taquilla el preu de les entrades serà de 12 i 15 euros. L’organització ha previst un abonament pels 6 concerts de pagament al preu de 40 euros, que suposa un 33% de descompte.