T.E.
9/5/2024
La Incubadora TIC i Foodtech de REDESSA arrenca aquesta setmana la seva 4a edició amb 10 start-ups seleccionades, de la vintena de projectes que han sol·licitat accedir-hi. Pel que fa als sectors d’activitat, gairebé la meitat dels projectes estan relacionats amb la vertical foodtech o de tecnologies alimentàries, vinculades al Hub Foodtech & Nutrition. El turisme, el sector audiovisual, la salut o el màrqueting i serveis són altres sectors representats.
La Incubadora TIC i Foodtech de REDESSA té l’objectiu de continuar donant impuls i facilitar l’accés al mercat a projectes de base tecnològica que puguin tenir impacte al territori, especialment aquells vinculats al sector agroalimentari. En aquests anys, més de 100 start-ups han sol·licitat formar-ne part i d’aquestes, més de 40 han accedit al programa d’incubació. Pel que fa a la darrera edició, les empreses participants han creat 10 llocs de treball i han facturat més d’1 MILIÓ D’€.
Segons el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges «som referents en la incubació de projectes i les dades de facturació i de creació de llocs de treball de la Incubadora posen de manifest l’encert de la posada en marxa d’aquest servei de REDESSA. Continuarem treballant en aquesta línia per tal de facilitar l’accés al mercat als projectes de base tecnològica, escalables i que puguin tenir impacte a la ciutat i al territori».
Respecte al grau de desenvolupament de les start-ups participants, gairebé la meitat dels, un 40%, tenen el seu producte en fase de comercialització al mercat, un 30% tenen ja un producte mínimament viable, i el 30% restant es troben en un estat incipient on només tenen la idea o una versió beta del projecte.
Aposta per noves opcions de finançament i per les habilitats directives
En aquesta 4a edició, el programa de la Incubadora TIC i Foodtech aprofundirà especialment en la vessant del pla de vendes i les vendes online, així com en l’acompanyament a la inversió, amb una aposta per la cerca de noves opcions de finançament. El procés d’incubació de projectes té format híbrid i consta de diferents activitats, entre les quals destaquen: un bootcamp formatiu, mentories personalitzades, seminaris d’habilitats directives, presentacions efectives i storytelling, xerrades d’experts en màrqueting, aspectes legals, fundraising, ajuts i inversió pública, entre d’altres i jornades de networking entre participants de totes les edicions. Algunes d’aquestes activitats estaran obertes als professionals dels centres d’empreses que formen part de la Comunitat REDESSA.
Com a novetat d’enguany, s’ha inclòs una programa d’acceleració per a start-ups d’anteriors edicions, en la qual hi participaran 5 projectes per donar un impuls i potenciar el creixement de l’start-up. A més, per als projectes de la vertical de Foodtech es potenciarà la interacció amb els agents vinculats al Hub Foodtech & Nutrition: les empreses adherides, els centres de recerca (EURECAT, IRTA, IISPV, etc.) i la Universitat Rovira i Virgili.
Pel que fa a les start-ups que accedeixen a la Incubadora TIC i Foodtech en aquesta edició són:
Start-ups Foodtech:
- Hidrotechs: Desenvolupament d’un sistema que facilita i promou l’autocultiu de verdures a casa mitjançant una aplicació de suport que gestiona aspectes com el calendari de cultiu, la petició de llavors, etc.
- Melius Organics: Suport a les empreses farmacèutiques i agroquímiques per desenvolupar nous principis actius, reduint el cost i el temps de desenvolupament.
- NextReef Ecosystems: Solucions per a fomentar la protecció, la recuperació i la regeneració de la biodiversitat marina de manera natural. Investigació de noves tecnologies agroalimentàries per al cultiu d’espècies destinades al consum animal i/o humà.
- Planet Biotech: Desenvolupament i comercialització de productes per a l’agricultura sostenible, dissenyats per a mitigar els efectes del canvi climàtic accelerat.
Start-ups TIC:
- EO! Easy Ordering: Software TPV basat en el núvol i tecnologia NFC, amb funcionalitat d’Order & Pay que optimitza el servei en el sector de l’hostaleria.
- Relaya: Sistema innovador de cartes digitals que transforma l’experiència dels usuaris d’hotels, restaurants i cafeteries.
- Good Projects i Music and views: Productora audiovisual que impulsa la plataforma de música Music and Views.
- Salou TV: Solució tecnològica basada en la TV convencional per poder fer TV en streaming a escala de creadors de continguts o empreses.
- Neuroresolving: Desenvolupament d’un tractament innovador per a lesions i malalties del sistema nerviós central.
- Jointure: Plataforma digital que automatitza els processos per a fer col·laboracions entre marques.
La 4a edició de la Incubadora TIC finalitzarà al mes d’octubre amb el Demo Day, durant el qual, les start-ups presentaran el seu projecte a potencials inversors i socis comercials.