T.E.
09/07/2021

L’operació garantiria la continuïtat de tots els llocs de treball.

Durant les pròximes setmanes es pot tancar la venda d’Ous Roig a un important fons inversor, del qual no ha transcendit el nom, i que es troba ara mateix en la recta final de l’anàlisi financera i de màrqueting de l’empresa amb seu a l’EMD de Jesús.

Segons recull el setmanari l’Ebre, al dia d’avui no es coneix la magnitud total de l’operació amb Ous Roig, si serà una venda total o parcial de l’accionariat, però es dona per segur que el grup inversor hi entrarà amb la compra d’un paquet molt elevat de participacions i que les negociacions estan molt avançades. Els màxims accionistes de l’empresa, la família Roig, veuen amb bons ulls una operació així, perquè garantiria la continuïtat de tots els llocs de treball i no alteraria els plans estratègics que Ous Roig havia previst per als pròxims anys i que tan bons resultats li han donat en el passat.

Ous Roig va ser creada als anys setanta per Agustí Roig amb 10.000 gallines. El 1977 va crear el segon complex avícola amb més de 250.000 gallines ponedores, aplicant les tècniques més avançades que havia conegut durant els seus viatges per Europa i els Estats Units. A la dècada dels vuitanta va crear la marca Sabor d’Abans, molt lligada a la història del bàsquet femení en patrocinar un equip de la ciutat de Tortosa guanyador de lligues i copes estatals, i amb un important recorregut per les competicions europees. Ous Roig el 1990 es convertix en pioner en la comercialització d’ous enriquits amb Omega-3 i el 2005 arriba a comercialitzar 24 milions d’ous a l’any. El 2012 arranquen el projecte Gallines Felices posicionant Ous Roig com la primera marca que contribuïx de forma efectiva a millorar el benestar de les gallines i al desenvolupament d’una avicultura sostenible. El 2015 es van sumar a les noves tecnologies per a vendre ous en línia amb els nous formats de supermercat a domicili.

En l’actualitat a Ous Roig treballen unes 200 persones entre llocs directes i indirectes, i l’any 2020 l’empresa tortosina va facturar 33 milions d’euros.