T.E.
09/09/2019

El Govern català preveu derogar el decret de 2009 que atura la reactivació de les energies renovables, com ara la eòlica i la fotovoltaica a Catalunya, aquest mes de novembre, segons ha anunciat en una entrevista concedida a EFE el director d’Energia de la Generalitat, Pere Palacín. Un cop tancat el tràmit d’exposició pública, el Govern hauria d’aprovar al novembre (o abans), l’anulació d’aquest decret, aprovat en l’etapa del tripartit. Es tracta d’una demanda que suma històric. Entitats del sector com ara EòlicCat, ja va denunciar que el territori català ja vivia una aturada eòlica des del 2013.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, ja va avançar el mes d’abril la intenció del Govern de suprimir aquesta normativa. En aquest sentit, Palacín ha esmentat que aquest novembre s’aprovarà un «decret llei derogatori», la «fórmula més ràpida» per tal de fer efectiva la destitjada derogació.

A hores d’ara, Catalunya disposa d’un total de 1.286 MW de potència eòlica instal·lada. Pel que fa al concurs eòlic adjudicat l’any 2010, tan sols queda activa una zona pertanyent a Gas Natural (avui Naturgy) i una altra a Alstom Wind (absorvida per General Electric) que suma fins a 90 MW.