T.E.
09/09/2019

El Port de Tarragona, en col·laboració amb el seu soci estratègic Euroports, serà l’amfitrió de la 23a trobada bianual del sector del transport de paper i pasta de paper els dies 16, 17 i 18 de setembre. Aquest esdeveniment, més conegut per la seva denominació en anglès “PPI Transport Symposium” o “Pulp & Paper Industry Transport Symposium”, és la primera vegada que se celebrarà a l’Estat espanyol, concretament a la ciutat de Tarragona i al centre de convencions de PortAventura.

L’esdeveniment aplegarà a 600 representants i 50 expositors de 25 països diferents i marcarà les decisions estratègiques de les empreses del sector en els propers anys.

Tarragona és el port més important de pasta de paper d’Espanya.

Aquest simposi del transport de la indústria de pasta de paper se celebra des de fa més de 30 anys i el darrer es va fer a Savannah (Estats Units) el 2017. L’esdeveniment se celebra cada dos anys, alternant la seu cada edició, un cop en una ciutat europea i l’altre en una dels Estats Units d’Amèrica.

L’objectiu de les jornades és l’anàlisi de tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals, i van dirigides a directius i responsables d’empreses de producció de pasta i paper, fabricants de productes de fusta, instal·lacions portuàries, proveïdors de logística, transportistes, proveïdors tecnològics de la cadena de valor, empreses d’emmagatzematge i consultors de transport, entre d’altres.

El Port de Tarragona és el port més important de pasta de paper d’Espanya i el tercer més important de la Mediterrània quant a tràfic de paper i pasta de paper. El Port, dins de la seva estratègia de diversificació de tràfics, actualment mou unes 600.000 tones (2018) de pasta de paper i derivats, operades per Euroports Ibèrica.