T.E.
09/10/2020

FiraReus cancel·la Tot Nuvis i es descarta l’organització d’activitats destinades al públic general.

FiraReus se centrarà en l’activitat professional en els darrers mesos de l’any per tal d’evitar riscos de contagi relacionats amb la Covid-19. D’aquesta manera, es limitarà l’activitat al mercat de reunions (MICE), sempre que es compleixin les mesures de seguretat previstes al Pla de Contingència de Redessa – firaReus. Així, se suspendrà tota l’activitat firal, pròpia i externa, fins a 31 de desembre, donada la dificultat per a poder fer control i seguiment dels assistents a actes massius destinats al públic general. Per aquest motiu, la fira Tot Nuvis, prevista per al cap de setmana del 13 a 15 de novembre, queda també cancel·lada.

La regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha explicat que “la voluntat és reduir els riscos sanitaris, organitzatius i econòmics que comportaria mantenir els esdeveniments firals, alhora que plantegem els nous formats professionals que centraran l’activitat de firaReus durant els pròxims mesos”.

Els clients i organitzadors d’esdeveniments que vulguin realitzar un acte a firaReus, hauran de tenir en compte les següents mesures de seguretat:

  • Adaptació al pla de contingències de firaReus per a la celebració d’esdeveniments, que comportarà el compliment dels aforaments, de les distàncies de seguretat i de les mesures d’higiene.
  • Qualsevol activitat que s’organitzi a firaReus haurà de tenir acreditació prèvia.
  • S’haurà de disposar d’un sistema de recopilació de dades dels assistents per tal de poder-los fer seguiment en el cas que hi hagi de possibles estudis de contagi, sempre sota les indicacions de les autoritats sanitàries.
  • El pla de contingència de firaReus contempla l’adaptació de l’aforament al màxim establert per als recintes firals i congressuals, que actualment és del 50%. En el cas de l’Auditori Antoni Gaudí això significa que hi pot haver un màxim de 377 persones.

Actualment firaReus treballa en la redacció d’un pla estratègic que marcarà les accions a seguir i els formats d’esdeveniments a treballar en el període 2021-2023.