T.E.
09/11/2020

Hi haurà 20 nous aerogeneradors entre Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca.

Naturgy i Alstöm Eòlica presenten les llicències d’obres per la construcció de dos nous parcs eòlics a l’antiga Zona de Desenvolupament Prioritari (ZDP) de la Terra Alta, tal com informa el Setmanari l’Ebre. D’aquesta forma, la comarca tindrà 20 nous generadors els pròxims mesos i serà la que en té més en funcionament a Catalunya.

Les dues empreses han sol·licitat la llicència d’obres de dos dels tres parcs eòlics projectats entre els termes municipals de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Segons detalla el mitjà, les característiques són idèntiques i inclouen la construcció de deu aerogeneradors cadascun, amb una potència instal·lada de 30MW (10MW per màquina).

Amb un total de 168 aerogeneradors, la Terra Alta superaria el Baix Ebre en nombre d’aerogeneradors, que actualment en té 159 en marxa. La Terra Alta, a més, és la comarca amb més parcs eòlics en marxa, amb un total de nou en l’actualitat.

D’altra banda, la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha aprovat els avantprojectes del parc eòlic de les Crestes, que projecta onze aerogeneradors més a Batea i Empedrats, on s’han aprovat cinc dels set aerogeneradors projectats al Pinell de Brai.