Helder Moya
09/12/2021

Actuaran la Franz Schubert Filharmonia i el Cor Francesc Valls, sota la direcció de Paul Agnew, interpretant El Messies de Händel .

De ben segur que molts i moltes us heu plantejat una o diverses vegades la possibilitat de gaudir d’un pícnic. Ara bé, també és cert que alhora de portar a terme aquesta activitat us fa mandra executar tot el procés organitzatiu. Agraïts heu d’estar doncs que hagi nascut Ecological Box: una proposta per poder fer un pícnic ecològic i gurmet per a dues persones o bé per tenir un detall en forma de regal a les persones que estimes i aprecies.

Aquest projecte emprenedor feia temps que s’estava cuinant a foc lent. Ara fa pocs mesos que va veure la llum, gràcies a l’empresa Ecological Online and Events SL, situada a Casserres. La seva impulsora i ‘mente pensante’, la Gemma Vilalta, conjuntament amb els seus socis, Francesc Trias i Toni Jansà, han exposat el perquè de convertir el que inicialment era una idea embrionària en tota una realitat «hem volgut fer més còmoda i fàcil la vida a les persones que es plantegen gaudir d’un pícnic. A més ho podran fer de forma ecològica, sostenible i amb productes quilòmetre zero, ja que hem filat molt prim alhora de seleccionar els nostres proveïdors. Ecological Box és ideal per un esmorzar, un brunch, un berenar o un sopar romàntic!», assegura Vilalta.

Ecological Box és tota una caixa de sorpreses gastronòmiques. En el seu interior hi podreu trobar autèntiques delicatessen: la caixa conté cava, embotit de Gaià, pernil 100% de raça ibèrica d’aglà, oli d’oliva, paté de tomàquet, pa torrat, postres de músic i vi dolç, entre d’altres, tot amb segell ecològic i de proximitat. La caixa, «que vol recordar la idea del mocador de fer farcells», com explica la seva creadora, també inclou els estris per poder fer un àpat a fora, copes i gots, que són de blat de moro i per tant biodegradables, coberts de fusta, plats de cartró, i una fusta per tallar i un ganivet pallarès.

Vilata, enginyera electrònica, Trias, soci del Restaurant Gaià, i Jansà, agent de viatges jubilat i propietari de l’agència de viatges Jayro Grupo, de Vilanova i la Geltrú, i ara accionista i assessor de la nova empresa Ecological Online and Events SL, han coincidit amb l’objectiu comú de convertir-se en «una font alternativa i formar part de l’engranatge dels productes ecològics», afirma Vilalta. De moment, ja han fet contactes per poder oferir el seu projecte a «Puigcerdà, Màlaga, la Costa Brava, i fins i tot a Alemanya i Itàlia», asseguren.

També han tingut molt en compte el factor de la proximitat «hem procurat que els productes siguin de tan a prop com sigui possible, i que sempre siguin de producció ecològica. A més, el format de caixa permet que t’ho puguis emportar allà on vulguis».

Sorteig d’Ecological Box

Si voleu optar a guanyar una magnífica caixa de pícnic d’Ecological Box, connecteu-vos al perfil d’Instagram de @kidslapera i seguiu i les instruccions indicades. Tanmateix recordeu que si voleu ampliar més informació, ho podeu fer mitjançant la seva pàgina web: www.ecologicalbox.com