T.E.
10/03/2020

Aquest esdeveniment extraordinari va néixer l’any passat amb l’objectiu de posar en valor la importància de la fusta a l’hora d’afavorir la sonoritat dels instruments. En paraules del mateix President del Gremi, Josep Maria Cogul, “la fusta i la música tenen l’harmonia en comú, la capacitat de crear calidesa, tranquil·litat, relaxació i identitat.

Un conjunt d’experiències sensorials, auditives, tàctils i visuals”. Precisament aquesta és la voluntat del concert que l’any passat va comptar, en la primera edició celebrada a l’auditori del Palau Bofarull, amb l’actuació del tenor Àngel Arévalo, la sorpano Marta Maduell i el pianista Miquel Massana. Una actuació que va venir precedida de la intervenció del constructor d’instruments Jordi Aixalà, titulada “El taller del Luthier”.

El dijous 19 de març, a les 20.30h, el teatre Bartrina serà l’escenari d’aquest acte

Enguany el Gremi dona un pas més traslladant el concert al Bartrina i apostant per dues formacions de referència del panorama musical al territori. I també cercant el complement pedagògic amb la intervenció del director de l’Orquestra de la URV, Miquel Massana, que abans d’iniciar l’acte farà una ponència sobre la fusta en instruments com el clarinet, l’oboè, el fagot, el violí i el violoncel.

Amb la voluntat de convertir la festa gremial de Sant Josep en un veritable acte ciutadà, el Gremi de Fusters obre les portes del Bartrina perquè tothom que ho vulgui participi d’aquest esdeveniment. Per això el concert és gratuït. El públic també podrà contribuir, si ho desitja, a l’organització dels actes de Sant Josep fent una col·laboració a les urnes que trobarà als accessos del teatre.

Després del concert, la celebració continuarà a l’espai de la Llotja, a la plaça de Prim, on els assistents podran realitzar un tast de productes locals de qualitat. Tan a la Llotja com al vestíbul del Bartrina i ara una petita exposició de eines de fusters.

L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç de Reus, la URV, la DOP Avellana de Reus, la DO Catalunya i Vermuts Miró.