T.E.
10/03/2021

Imatge de la companyia Psirc

La Fira Internacional de Circ de Catalunya Trapezi celebrarà la seva 25ena edició del 12 al 16 de maig a la ciutat de Reus. Durant aquests cinc dies, la capital de Baix Camp es convertirà en l’epicentre del món del circ, per on desfilaran una trentena companyies que mostraran les novetats del sector. Enguany, la fira apostarà pel talent de casa nostra, amb una programació formada exclusivament per companyies catalanes i espanyoles. «Aquest ha estat un any de molta producció i, en aquest sentit, enguany el Trapezi farà una fotografia molt detallada de com està el sector català del circ. A més, volem aprofitar la 25ena edició del Trapezi per donar suport més que mai al sector professional del circ de casa nostra, les noves creacions i impulsar la creativitat i la connexió amb el públic», afirma Leandro Mendoza, director artístic de la Fira Trapezi.

La Fira es prepara per celebrar la seva 25ena edició amb actuacions presencials complint totes les mesures sanitàries del moment i, per aquest motiu, també s’ha decidit allargar-la en el temps amb un dia més de festival, per tal d’espaiar més les actuacions. Alhora, també es repetirà el format audiovisual amb memòries poètiques.

L’edició d’enguany presentarà diversos nous espectacles i re-estrenes. Entre d’altres encara per presentar, la 25ena edició del Trapezi comptarà amb Alba Sarraute i les Ofèlies, que portaran a Reus el seu espectacle ‘Desdèmona’, una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Camaleònica Produccions que presenta una reformulació en clau femenina del clàssic shakespearià ‘Otel·lo’ a través del cos, la música i, especialment les tècniques de circ.

D’entre les companyies estatals, el Trapezi d’enguany comptarà la companyia Nueveuno, que presentaran el seu nou espectacle ‘Suspensión’, amb coreografies espectaculars de malabars, manipulació d’objectes, acrobàcies i màgia. ‘Suspensión’ és la segona creació de la companyia madrilenya després de l’exitosa trajectòria de la seva primera estrena «Sinergia 3.0».

Un any més, el Trapezi participa com a co-productor en un espectacle, enguany de la mà de la companyia Psirc que estrenaran el segon episodi de la seva última producció ‘Després de tot’. Es tracta d’un espectacle concebut com un conjunt de relats traduïts en diversos episodis de diferents formats i suports que seran estrenats en diferents contextos al llarg del 2021 i conclourà l’any 2022 en una gran obra escènica. La investigació i la proposta dramatúrgica de la peça explora el gènere literari de les sagues i es planteja com una epopeia sobre la quotidianitat d’existències concebudes des del marge en un espai/temps actual on la vida es replanteja a diari. En aquest sentit, cada episodi és concebut com un spin-off no consecutiu que excava en l’interior de cada personatge de la saga per explorar la seva dimensió tràgica i mitològica. A la Fira Trapezi d’enguany Psirc interpretarà «Episodi 1: Any 2020 ( any 0). De quan Zeus es va fer vegà» i estrenarà Episodi 2: Any 2023 ( any 3 d.T). De quan Alexa va comprar la seva roba a Humana.»

La programació artística completa de Festival Trapezi 2021 es presentarà en roda de premsa a l’abril de 2021.