T.E.
10/6/2022

Obres de construcció de les naus de Kronospan

La implantació de la multinacional Kronospan a Tortosa ha generat un interès empresarial al polígon Catalunya Sud, actualment ampliació. Segons informa el Diaride Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Català del Sòl (Incasol) avancen en aquesta ampliació, la qual habilitarà 134 noves hectàrees de sòl industrial a la zona, que se sumaran a les 170 ja existents.

El director general de Kronospan a Espanya, Javier Macicior, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, van fer aquest dijous al matí una visita a les obres de construcció de la planta de fabricació de panells de fusta, de la qual ja és ben visible una gran nau, de les sis previstes en total. Segons va confirmar Macicior, les obres avancen segons els terminis previstos i preveuen treure al mercat el primer tauler de fusta a finals d’aquest any.

Roigé va confirmar que empreses del sector i altres indústries ja s’estan interessant pels futurs terrenys industrials a tocar de l’actual polígon, on a més de Kronospan també hi ha Florette o Jabil, i que ha esgotat el sòl disponible.

Pel que fa a les obres en marxa, actualment hi ha prop de 300 persones treballant en la construcció de la factoria, una xifra que s’incrementarà fins a superar les 500 a partir del setembre. Actualment ja s’ha construït la primera de les naus, amb una llargada de gairebé un quilòmetre, i que es veurà complementada amb cinc naus més adjacents, que també s’estan aixecant. En total, 95.000 metres quadrats de factoria, en uns terrenys que ocupen 27 hectàrees.

Tal com explica el Diari de Tarragona, la previsió és que a final d’any la planta ja pugui començar la producció de taulers d’aglomerat amb fusta reciclada i destinats al sector del moble. A partir d’aquell moment, 187 persones formaran la plantilla de l’empresa, per a la qual ja han començat el procés de selecció i també de formació, a les instal·lacions que ja té a Burgos. Amb la posada en marxa de la segona línia de producció, de taulers OSD amb fusta de pi, la plantilla podria arribar als 350 treballadors.