T.E.
11/06/2024

L’objectiu és apropar les ajudes al Grup d’Acció Local Pesquer (GALP)

Des de l’Ajuntament de Tarragona, com a soci fundador del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada, conjuntament amb la gerència de l’associació i el responsable de Pesca Marítima de Tarragona, s’han organitzat tres reunions sectorials aquest mes de maig i juny. L’objectiu era apropar la convocatòria de les ajudes al desenvolupament local participatiu (GALP) FEMPA 2023-2028 al conjunt del teixit empresarial de la ciutat i animar al desenvolupament de projectes vinculats amb l’Economia Blava.

Amb aquestes trobades de petit format, s’ha volgut informar de la finalitat, els requisits de participació, la dotació i el procediment de sol·licitud, així com exemplificar projectes que han estat subvencionats en el marc de les ajudes GALP a altres territoris, per així incentivar la participació del sector privat.

Un mar d’oportunitats

La primera tinent d’alcalde de Comerç, Turisme i Desenvolupament Econòmic, Montse Adan, que ha assistit a les trobades, considera que «les reunions representen més oportunitats per a l’economia blava en el sentit més ampli: pesca, però també gastronomia, turisme, comerç, investigació, construcció o activitats esportives”. Afegeix que “l’economia blava és per a nosaltres un sector estratègic i apostem per convertir-la en un mar d’oportunitats”.

La primera sessió es va celebrar el 29 de maig i es va destinar a l’Economia Social i Solidària i al Cooperativisme. Va comptar amb l’assistència de Coopcamp i La teulada.

La segona sessió, celebrada el 30 de maig, es va dedicar al sector del turisme, la gastronomia, restauració, nàutica i submarisme. Va comptar amb l’assistència del Patronat de Turisme Tarragona, Mercats de Tarragona, Centre Submarisme, Societat d’Exploracions Submarines (SES) de Tarragona / Parc subaquàtic (escullera del port), OPP Peix Blau Tarragona i Ona Safe and Clean.

La darrera sessió es va dur a terme dimarts 4 de juny al local de l’Associació de Veïns del Serrallo. També s’hi va convidar al conjunt d’entitats i agents del barri d’entre els quals destaca: l’Associació de Dones Africanes, Tarragona Blau, Confraria Pescadors, Associació Veïns Serrallo, Presa de Jesús, Parròquia del Serrallo, Colla Gegantera del Serrrallo, la Coral, Gremi de Marejants, Associació Gent Gran Serrallo, Diables vora mar, Xiquets Serrallo, Teatret Serrallo i Gremi d’Armadors.

Convocatòria d’ajudes

La convocatòria d’ajudes per aquest 2024 ja està tancada i es troba oberta la convocatòria per al 2025. El balanç d’aquest 2024 ha estat molt positiu. Fins a 21 projectes, dels quals 6 són de la ciutat de Tarragona, s’han presentat a la convocatòria. La majoria de projectes presentats són no productius. Per això, amb aquestes trobades sectorials es pretén animar l’empresa privada a participar perquè vegi aquestes ajudes com a una oportunitat.