T.E.

11/08/2023

La Festa Major tindrà lloc del 25 d’agost al 10 de setembre.

Una oferta festiva per a tothom. Amb aquest objectiu s’ha confeccionat el programa de la Festa Major de Santa Rosalia 2023 de Torredembarra que s’ha presentat aquest matí, en un acte públic amb la participació dels representants més joves de les diferents entitats del Seguici Popular i amb la presència dels gegants Joan i Rosalia, la Virgília i la Virgilieta. El regidor de Festes de l’Ajuntament de Torredembarra, Xavier Suàrez, ha reinvindicat Santa Rosalia com un dels actius festius de referència al Camp de Tarragona i al conjunt del país i ha ressaltat que s’ha dut a terme una aposta decidida per la diversificació d’actes, recollint les propostes dels diferents col·lectius: infants, joves i adults.

La Festa Major de Santa Rosalia es durà a terme del 25 d’agost al 10 de setembre, amb activitats organitzades per la Regidoria de Festes i d’altres per les entitats torrenques, amb un gran pes dels actes més tradicionals amb els elements del Seguici Popular. El programa inclou diferents esfemèrides: el 65è aniversari dels gegants Joan i Rosalia i el 25è aniversari de la Virgília, que se celebraran el 26 d’agost. El mateix dia tindrà lloc la presentació del nou vestuarti del Ball de Diables.

Els concerts també seran grans protagonistes de la Festa Major els dies 1, 2 i 3 de setembre amb les actuacions de BuhosFiga FlawasCoco i Wasa Corporation, i també la Festa RAC 105. A més, es recuperen activitats com les actuacions espectacle, en aquesta ocasió amb l’humor de Jordi LP, el sopar popular o la festa jove amb la Xatarra.

Els pregoners d’enguany (25 d’agost) seran Daniel Rovira Fortuny i Jordi Rovira Fortuny, dels pocs pagesos i pageses que encara queden a Torredembarra. La diada castellera (3 de setembre) comptarà amb la participació dels Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Torredembarra i els Nois de la Torre.