T.E.
11/12/2019

La jornada ‘La transformació digital del sector turístic. Estratègia per a l’èxit’ mostrarà, el proper dijous 12 de desembre, a Vila-seca, els darrers avenços tecnològics i el seu impacte en la transformació digital del sector turístic i presentarà casos i estratègies per treure’n rendiment.

En la jornada, organitzada pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Vila-seca, es debatrà sobre la digitalització del sector turístic a través de la visió d’experts i casos d’èxit d’empreses i destinacions. La jornada ha despertat un gran interès i compta amb l’aforament complet.

La jornada presentarà estratègies i casos d’èxit d’ús de les eines digitals per part d’empreses i destinacions i mostrarà com treure’n rendiment.

“La transformació digital al nostre sector no és una opció, és una estratègia essencial per donar resposta als nous segments, les noves necessitats i els nous comportaments del turisme a casa nostra i arreu”, afirma la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero. Des del Patronat, “seguim treballant en projectes d’innovació  i d’estratègia digital per disposar d’informació, planificar i  gestionar l’activitat, així com per interactuar amb els clients, potencials visitants, el sector i la ciutadania”, afegeix.

Farrero obrirà la jornada, juntament amb l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, qui destaca que “la transformació digital en l’àmbit del turisme pot esdevenir una eina molt potent per tal de facilitar el tractament massiu de dades i, per tant, facilitar també les decisions que es prenen dins del sector”.

En paraules del responsable de Tecnologia del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Joan Borràs, la transformació digital “va més enllà del fet d’aplicar tecnologia a l’empresa. Afecta, entre d’altres, a noves oportunitats d’estratègies de negoci, a la generació de coneixement o a la relació que tenim amb els nostres clients”.

L’expert en innovació Jimmy Pons, que impartirà la ponència ‘Estratègies de digitalització. Oportunitats i reptes de futur’, destaca que “fer negocis en un món disruptiu, canviant i ple d’incerteses ha esdevingut la normalitat, res tornarà a ser com abans, l’únic segur és el canvi”.

L’esdeveniment es completarà amb una taula rodona de casos d’èxit d’innovació digital en turisme amb la participació del Project Manager de Calella Smart Tourism Destination, Ferran Muñoz; del CIO de Grupo Logitravel i CEO de Bluekiri, Iñaki Fuentes; del Corporate Revenue Manager de Med Playa Hotels, Roger Calafell, i del responsable de Tecnologia del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Joan Borràs.

Taller de Turisme

Per aprofundir en la temàtica, el 18 de desembre, se celebrarà el taller de turisme ‘Gestió del procés de transformació digital de les organitzacions turístiques’, de caire pràctic i per al que hi ha les últimes places disponibles. Impartit per Jaume Clotet, consultor d’estratègia i transformació digital, servirà per aprendre les palanques clau que s’estan emprant actualment per incrementar les vendes i l’experiència dels clients i conèixer eines útils per identificar el punt de partida pel que fa a la digitalització de qualsevol organització.