T.E.
12/03/2021

Lear Corporation Holding Spain SLU i el comitè d’empresa de la multinacional nord-americana del sector de l’automòbil estan negociant la presentació d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecta uns 500 treballadors de l’àrea de producció a Valls.

Segons detalla el diari El Vallenc, el passat dilluns, dia 8 de març, la direcció va anunciar a la representació dels treballadors la intenció empresarial d’iniciar l’esmentat expedient de regulació d’ocupació. Una situació semblant viu la Seat de Martorell i Zona Franca, afectada per un ERTO de 550 treballadors.

Aquest dijous, dia 11 de març, s’ha constituït la corresponent comissió representativa dels treballadors per iniciar la negociació. D’altra banda, el proper dilluns, dia 15 de març, es reemprendran les negociacions d’aquest procés negociació. La mesura, si el Departament de Treball de la Generalitat dona el seu consentiment, afecta els 500 treballadors del taller de producció. Recordem que entre els mesos de març i abril del 2020 l’àrea de producció de Lear també va partir dos ERTO.

L’acceptació de l’expedient comportaria una aturada que es realitzaria del 26 de març al 30 de juny, amb una afectació de 20 dies.

D’altra banda, la negociació del conveni col·lectiu segueix aturat per falta de consens per les dues parts.