T.E.

09/08/2019

La Diputació de Tarragona impulsa un nou programa per fomentar la inserció laboral de les persones desocupades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Un total de 15 persones, menors de 35 anys, amb estudis superiors i que es trobin a l’atur a l’actualitat podran beneficiar-se del Programa Genius, una iniciativa que ofereix pràctiques formatives a l’estranger durant 5 mesos en entitats i institucions de la Unió Europea i un sisè mes en una entitat local de la demarcació. Fins al 4 d’octubre està obert el termini per optar-hi.

El Programa Genius pretén formar persones desocupades en sectors estratègics i d’interès per a la demarcació de Tarragona. En concret, realitzaran pràctiques formatives a l’estranger a partir de principis de l’any 2020 per professionalitzar-se en àmbits com el turisme, l’eficiència energètica i la sostenibilitat i/o la gestió d’informació, projectes i xarxes de cooperació en la Unió Europea. Els coneixement i l’experiència adquirida a l’estranger servirà per fer propostes de millora o per desenvolupar un projecte concret en una entitat local de la demarcació.

Les persones interessades que compleixin els requisits: ser menor de 35 anys, tenir una titulació universitària o de Formació Professional de Grau Superior o bé un certificat de professionalitat nivell 3 i estar en situació d’atur poden presentar la sol·licitud fins al 4 d’octubre. El coneixement d’idiomes de la Unió Europea, el lloc d’empadronament i la titulació acadèmica relacionada amb l’àmbit d’actuació de la convocatòria seran alguns dels criteris de valoració de les sol·licituds. Per a més informació, consulteu enllaç o bé poseu-vos en contacte amb la Unitat d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona.